Vil gi mer til MS "Sandnes": – Jeg er glad for at de lyttet til våre innspill

 Leif Arne Moi Nilsen, Roy Steffensen, Pål Morten Borgli og Alf Kåre Olavesen fra MS Sandnes, som også er primus motor for å få på plass veteranbåtkaien i Stavanger.

 Leif Arne Moi Nilsen, Roy Steffensen, Pål Morten Borgli og Alf Kåre Olavesen fra MS Sandnes, som også er primus motor for å få på plass veteranbåtkaien i Stavanger. Foto:

Frp vil i sitt alternative budsjett bevilge mer penger til veteranbåter.

DEL

På mandag legger Fremskrittspartiet frem sitt alternative statsbudsjett, og vil da vise hvilke grep de vil ta for å endre på regjeringen sitt budsjett. Like etter vil de formelle forhandlingene starte.

Før helgen møtte stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp) sine partikolleger Leif Arne Moi Nilsen og Pål Morten Borgli, og kunne fortelle at deres innspill om å bevilge penger til fartøyene MS "Rogaland" og MS "Sandnes" ble hørt.

– Vi vil gå inn i forhandlingene med regjeringen med et utgangspunkt om å gi ekstrabevilgning på 1,2 mill. til hvert av de to flotte fartøyene som ligger til kai her i Stavanger, sier stortingsrepresentant Roy Steffensen (Frp) i en pressemelding.

– I vårt alternative statsbudsjett setter vi av penger til fartøyvern og kulturhistorie, men vi ser også fremover og gjør flere grep for å utdanne flere sjøfolk gjennom bransjeprogram for maritim næring. Norge er og skal være en stolt sjøfartsnasjon, sier Steffensen.

Varaordfører mener dette er gode nyheter, og at dette handler om å ta vare på kulturarv og er skip de er stolte av.

– Jeg er glad for at de lyttet til våre innspill. Som en sjøfartsnasjon er det viktig å ta vare på historien og ikke bare ha bilder av hvordan det engang var, sier Leif Arne Moi Nilsen og Pål Morten Borgli i kor.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken