Cecilie Rostrup Johnsen som driver Rostrup kaffi og litt te bestemte seg tidlig for å holde åpent. Selv om de nå ser en nedgang i kunder, ønsker hun ikke å stenge dørene.

– Vi har bestemt å holde åpent så lenge vi kan og unngå permitteringer for alt det er verdt, sier hun.

– Vi har færre kunder, men de som kommer innom handler mer.

Verdens beste kunder

Rostrup Johnsen er overrasket og veldig glad for å se at de har lojale kunder som finner løsninger for å handle i butikken, selv om de kanskje sitter i karantene:

– Vi må ha verdens beste kunder!

– Folk kommer innom, bestiller på nett og får andre til å hente hvis de selv ikke kan møte, og mange handler litt ekstra. De som kommer innom handler litt mer enn vanlig og vi ser at folk vil kose seg litt ekstra i disse tider, sier hun.

Det er spesielt salget av kaffe som går godt, men Rostrup Johnsen ser at de også selger mer sunn og god te. Nå bruker de sosiale medier for å nå ut til kundene og forsikre dem om at de fortsatt har åpent.

– Det går ikke en dag uten at noen sier de er glad for at vi har åpent. Kundene er fornøyd og vi er glad for at de stiller opp og bruker butikken.

Forståelse for andres valg

– Vi ser en økning av gavepakker og har laget en familiepakke klar til påske. Vi har prøvd å finne løsninger og tilrettelegger for at alle skal kunne handle, sier hun videre.

Hun påpeker at de gjør alt de kan for at de selv og kundene skal føle seg trygge når de kommer innom.

– Vi ønsker å normalisere situasjonen litt og at folk kan komme til åpne dører hvis de tar turen til Langgata.

Selv om hun har valgt å holde åpent, forstår hun de som nå har valgt å stenge butikkene.

– Jeg har forståelse for dem som velger å stenge. De må ta en avgjørelse ut ifra hva de mener er best for dem, sier hun.

Holder åpent

Også Antik og Auksjon har åpent, men bruker kun inngangen fra Flintergata. Thomas Tjelta forteller at de har gjort en rekke tiltak for å kunne holde åpent. Blant annet har de nedbemannet og stengt inngangen fra Langgata.

– Vi gjør en del forfallende arbeid som vi ikke har hatt tid til tidligere. Ellers gjør vi en del tiltak og prøver å holde pusten til dette går over.

– Vi vil prøve å holde åpent så lenge det lar seg gjøre og holder åpent for dem som vil selge gullvarer for å holde økonomien gående. Gullprisen har gått opp, noe som er vanlig i krisesituasjoner, så nå er det ekstra gunstig å selge for eksempel gullsmykker, sier han.

De har også sett seg nødt til å stenge auksjonsdelen og utsetter den på ubestemt tid.

– Folk kan fortsatt levere inn ting, men det vil ta litt tid før vi starter med auksjoner igjen, forteller han.