I samarbeid med Den Gule Bank og Sandnes kommune, arrangerer Vertskapet sommerfest i Langgata. I utgangspunktet skulle «Gademadfestivalen» blitt arrangert denne helgen, men grunnet praktiske årsaker hadde Rogaland brann- og redning innvendinger knyttet til planene om telter og uteservering i Langgata.

Det forteller leder av Vertskapet, Tommy Skjæveland, til Sandnesposten.

– Det skal fremdeles serveres mat denne helgen, og vi oppfordrer alle våre restauranter til å smelle til med gode tilbud. Vi oppfordrer og den øvrige handelsstanden til å serve kundene gode tilbud. Målsettingen er selvsagt at dette skal bli en kjempefest til glede for både store og små, sier Skjæveland.

Catwalk ved Lanternen

Gratiskonsertene blir holdt med utgangspunkt ved Lanternen.

– Det var et ønske fra kommunen og vi arrangerer det slik at scenen blir en catwalk i form av en T, slik at folk kan se og høre artistene fra begge sider av Langgata, samt sidegatene, sier Skjæveland.

Styrelederen forteller at samarbeidet med Den Gule Bank stammer fra penger Vertskapet søkte på fra bankens gavefond under koronapandemien.

Med tanke på utfordringene knyttet til plassering av boder og matservering, sier Skjæveland at de toner ned «matbiten» i arrangementet, men at mat også blir sentralt.

– Det vil bli servert mat og smaksprøver i Langgata, men i og med restriksjonene fra Rogaland brann- og redning, modererer vi matkonseptet noe. Men som nevnt vil restaurantene være skikkelig på tilbudssiden, sier han.

Barn og unge

Barn og unge har vært viktig i planleggingsfasen for de tre arrangørene.

– Det gjelder både type artister og øvrig innhold. Profesjonelle ansiktsmalere er også en del av innholdet. Superhelgen skjer på det tidspunktet hvor «Glamaten» alltid har arrangert. I år har de byttet tidspunkt, men vi håper virkelig at vi kan beholde det flotte være denne helgen alltid har vært forbundet med, sier Skjæveland.

Dette er noen av artistene Vertskapet har skrevet kontrakt med. Vær obs på at tidsskjema kan endres.

Fredag 20.00: Remind spiller hitparader fra 70–80 og 90-tallet

Fredag 22.00: Freddy Kalas

Fredag kveld: Lille-John Klemetsen spiller på flere steder

Lørdag 11.00: Konsert og underholdning for barn.

Lørdag kveld: Morgan Sulele

Lørdag kveld: Christina Bergli

Lørdag kveld: Armar og Bein

Lørdag kveld: The Grove Express

Lørdag kveld: Yazz the musician

Lørdag kveld: Bjarte Mo

Lørdag kveld: Lille John Klemetsen