Gå til sidens hovedinnhold

Turnhallen skulle jo aldri blitt revet – nå herjer guttene

Sandnes Turnforening sine unge landslangsturnere innfridde og tok hjem både individuell sølvmedalje og 2. plass for rekruttlag.

Innsendt: Etter en lang koronapause, ble årets første Norgescup i turn arrangert i Kristiansand 10.-11. oktober. Det var første gang på nesten ett år at alle aldersgruppene ble samlet i en nasjonal turnkonkurranse.

Fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord, møttes landets beste herreturnere for å måle krefter, og som vanlig markerte Sandnes Turnforening seg godt da medaljene i de yngste aldersgruppene skulle fordeles.

Amund Hetland (12) kom på en sterk 2. plass i rekruttklassen for gutter 11-12 år.

– Jeg er svært fornøyd med en sølvmedalje, oppsummerer Amund (12). Jeg var bare en liten feil i frittstående fra seier sammenlagt, og det viser at jeg kan nå helt til topps neste gang, sier Amund om sin innsats.

Runar Tveit (11) markerte seg med en flott 6. plass, og sammen med Nikolai Naalsund, Didrik Gramstad Thorsen og Oscar Espeland-Gunderssen ble det sølvplass for rekruttlaget til Sandnes.

Norges beste turner i rekruttklassen i 2018, Isak Riveland (13), deltok for første gang i nasjonal junior-klasse hvor han kom på en fin 7. plass.

– Det er hardt å konkurrere som førsteårs junior. De beste er flere år eldre, så jeg må trene godt og smøre meg med en god porsjon tålmodighet til min tur kommer, sier talentet.

Det blir en hektisk senhøst for de unge gymnastene, med konkurranser nesten hver helg de neste månedene. Det gir mange muligheter for mer edelt metall til Sandnes Turnforening sitt lovende rekruttlag.

Kommentarer til denne saken