(Bergensavisen)

– Han hadde aldri stukket av fra oss uten å si noe.

Brødrene Jon og Brage Endresen (24) er tydelig preget når BA møter dem mandag kveld. De er sikre på at trillingbroren Ole hadde tatt kontakt med dem hvis noe var galt.

Trillingene fra Stavanger, som alle bor i Bergen, har et svært nært forhold og kan snakke om alt.

Nå har verken Jon, Brage eller familien hørt fra Ole på flere døgn. De har meldt ham savnet, og politiet i Bergen er i gang med etterforskning.

Sist sett på Torgallmenningen

Sist brødrene så Ole, var fredag ettermiddag i forrige uke. Da var han på besøk hjemme hos Jon. På kvelden dro Ole på vorspiel, og deretter videre på fest med noen venner.

Siste observasjon er fra utenfor McDonald's på Torgallmenningen rundt klokken 0200 natt til lørdag, 11. september. Ifølge brødrene skal han ha tekstet med en kompis han var ute med, og sagt at han skulle ta Bybanen hjem.

Ole kom imidlertid aldri hjem til kollektivet på Danmarks plass denne natten.

Brødrene: – Vi mistenker noe kriminelt

Vest politidistrikt kom med en etterlysning søndag kveld, på vegne av familien. Her beskriver de Ole Endresen som følgende:

«Savnede har blondt hår som er kortklipt på sidene og lengre på toppen. Han hadde på mørke bukser, svart T-skjorte, mulig mørke sko og mulig mørk rutete skjorte. Savnede har kortere hår enn på bildet. Savnede er ca. 188 cm høy og har ring i nesen.»

Politiet ønsker tips dersom noen har observert eller vært i kontakt med savnede. Tips kan ringes inn til telefon 989 09 336 på dagtid frem til klokken 15, og 02800 ellers.

For brødrene er det utenkelig at Ole har forsvunnet fra dem frivillig.

– Vi mistenker at det har skjedd noe kriminelt, sier 24-åringene.

Politiførstebetjent i Vest politidistrikt, Therese Sagstad, opplyser til BA at dette er en av teoriene de går etter.

– Man skal jo holde alle hypoteser åpne i en slik type sak, påpeker hun.

Spores til Loddefjord

Sagstad forteller at foreløpige spor tyder på at Ole har bevegd seg nærmere Loddefjord-området etter at han sist ble sett i Bergen sentrum.

– Men han kan også være andre steder, sier politiførstebetjenten.

Politiet jobber nå med innhenting av videoovervåking rundt omkring i Bergen hvor det mistenkes at Ole kan ha bevegd seg.