Familie, venner, klassekamerater og riskafolket, fylte opp kirken i timen før seremonien. På forhånd hadde familien gått ut med beskjed om at valg av klesplagg var fritt, og at man gjerne kunne komme i farger. Det hadde flere tatt til seg.

Ungdommen var spesielt invitert til å komme tidlig for å hedre Erlend Ørland (16) på en unik måte. Den røde kisten ble pyntet med ord og hilsener fra de mange fremmøtte. Kirkegulvet bugnet av blomster med en siste hilsen til en bror, sønn, venn, nabo og kjæreste.

De gode minnene

Begravelsen ble gjennomført på Erlends måte, med høy musikk og de gode minnene med bilder av Erlend som ble vist på kirkeveggen. Prest Arvid Steinum åpnet med nettopp det.

– Vi har hørt en del musikk nå. Erlend sin musikk. Det skal vi fortsette med for å minnes ham, og vi skal gjøre det på Erlend sin måte. Vi skal spille høyt så takplatene rister, akkurat som Erlend gjorde det. Slik kan vi la minnene komme både i ord og i bilder.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ocean Eyes av Jay Cosmic & DESERT STAR fylte kirkerommet. Den fullsatte kirken bar tydelig vitnesbyrd om at Erlend Ørland var viktig for mange og har etterlatt dype spor. Presten Arvid Steinum leste opp minneord fra familien. Han tegnet bilde av en blid, omsorgsfull og morsom kar som var godt likt av mange.

– Erlend var en snill baby som likte å kose. Han «olstra» mye i barnevogna og en gang falt han ut og brakk armen. Han hadde så vidt kommet seg ut av gipsen da han brakk den igjen. Han likte godt å kle seg ut som Supermann og Lynet McQueen, og søsteren kledde han alltid opp som en rosa prinsesse. Han var nysgjerrig og kreativ, og han var lenge veldig glad i filmen Cars, sa Steinum.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dype spor

Historiene var mange om en gutt med flere interesser. Størst var kanskje musikken og garasjen. Fra soverommet dundret han musikk slik at takpannene løsnet. I garasjen skrudde han sammen med faren. Steinum fortalte at den motorinteresserte gutten skaffet seg en Yamaha i januar i fjor og fikk lappen høsten 2021.

– Erlend var godt likt og en skikkelig fyr som sto opp for andre. Han gjorde dem rundt seg glad og var ikke opptatt av hva andre tenkte om han. Han sa det han mente. Som da han møtte opp i cowboyhatt og klogger. Han har satt spor og vil bli dypt savnet.

– Han brukte mye tid i garasjen og skrudde og han hadde blitt dyktig i sitt fag. Erlend gikk på TIF ved Gand videregående skole, og hadde søkt på billinja. Drømmen var å bli bilmekaniker, som faren og broren.

– Vi har en skattkiste med gode minner. Han var omsorgsfull og inkluderende. Det vil bli tomt i huset og rolig i gata. Nå står vi sammen om sorgen. På gjensyn vår aller beste Erlend.

– Ta vare på hverandre

Prest Arvid Steinum kom også inn på hvordan Erlend brått ble revet bort 20. april.

– Erlend kjørte godt. Dessverre var han uheldig i svingen og traff en bil, sa han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Minneordene ble avsluttet med Ragga rundt av Eddie Meduza etterfulgt av andakt. Steinum kunne fortelle at de ønsket en annerledes begravelse for å hedre Erlend. Med mye musikk og gode minner.

Han trakk frem det gode fellesskapet mellom menighetene som har stilt opp for familien den siste uken, og hadde en klar oppfordring til ungdommen:

– Kjære ungdom. Ta godt vare på kamerater eller venninner, som dere gjorde om Erlend.

– Familien ønsker at dere fortsatt kommer på besøk når hverdagen treffer, og inviterer dere til å spille musikk fra Erlends rom slik at takplatene løsner og faller ned, sa han.

Erlend Ørland ble båret ut med låten Life is a highway av Rascal Flatts.