10.000 ekstra togseter til Gladmatfestivalen

FULL STANS: Togtrafikken står for øyeblikket mellom Sandnes og Stavanger.

FULL STANS: Togtrafikken står for øyeblikket mellom Sandnes og Stavanger. Foto:

Vy og Tog Sør øker togkapasiteten i anledning Gladmatfestivalen.

DEL

TOG: Når Gladmatfestivalen starter i Stavanger i morgen, onsdag, har Vy og Tog Sør satt opp tog med flere ekstravogner for å frakte folk til og fra festivalen.

– Det ser ut til å bli skikkelig bra sommervær når Gladmatfestivalen går av stabelen. Festivalen starter onsdag og det forventes festivaldeltakere fra fjern og nær. Vy Tog Sør sørger for at livsnyterne kommer seg frem ved å sette opp flere ekstra vogner og til sammen 10.000 ekstra seter, opplyser Dag Brekkan som er markeds- og Kommunikasjonssjef i tog Sør i en pressemelding.

– Mange har fortsatt ferie og tar turen til Gladmatfestivalen. Da håper og oppfordrer vi til at de benytter seg av det miljøvennlige toget til og fra festivalen. Ved store arrangementer er toget det beste transportmiddelet som kan frakte mange mennesker på en god måte. Når mange tar toget blir det mindre belastning for miljøet, på veier og parkeringsplasser der arrangementet foregår, opplyser han videre..

Lørdag settes det inn doble togsett på alle lokaltog fra og med avgangen klokken 10.19 i Egersund og 11.54 i Stavanger, inkludert nattavgangene midnatt til søndag.

Det går tog hver time både fra Egersund og Stavanger, i tillegg til dobbelt så lange tog som normalt.

– Det kan også være lurt å kjøpe tur/retur-billett på forhånd. Bruker du Vy-appen slipper du kø, du har billetten i lomma og du får beskjed om det skulle være noen endringer, opplyser markeds- og kommunikasjonssjefen.

Artikkeltags