TRONES: Stian Garlid bor i Gjerdeveien på Trones, ikke så langt fra Smeaheia skole og relativt tett inntil uteområdene til Øster Hus Arena. Med endringene i terrenget, oppsto det i 2020 plutselige utfordringer for familien.

– Ved regnvær ble kjelleren fylt opp med vann. Den gang renoverte vi i kjelleren. Dermed ble ikke så mange eiendeler ødelagt, forteller Garlid til Sandnesposten.

I 2020 kontaktet han Sandnes Ulf og Prosjektil som da sto for arbeidene utenfor stadion.

– Jeg hadde en fin dialog med Sandnes Ulf, som for øvrig erstattet inngangsdøren til kjelleren. Prosjektil kom opp og etter en dialog satte de i gang med å gjøre et forsøk på å fikse utfordringen, forteller Garlid.

Nytt tilfelle

Morten Lende i Prosjektil husker at han var oppe på Trones for besiktigelse av områdene.

– Detaljene i arbeidet som da ble gjort husker jeg ikke, men jeg husker at jeg var der oppe og at vi gjorde noen tiltak, sier Lende på ferie fra selveste Frankrike.

Men så skjedde det ingen ønsker. I juli regnet det i Sandnes, og kjelleren til Garlid ble igjen oversvømmet.

– Tilsynelatende renner ikke vannet ned kjellertrappen, men det pipler gjennom grunnmuren ved trappen. Vannet har funnet nye veier, uten at jeg som lekmann vet hvordan eller hvorfor.

Gjerde forteller at det er konstruert grøfter på området som skal lede bort vannet, men at de tilsynelatende ikke fungerer.

– Jeg ser deler av grusen som ligger på stien blir skylt ned i grøftene. Om det er en årsak vet jeg rett og slett ikke, men jeg kan ikke har det slik i lengden, og nå håper jeg at de ansvarlige betaler egenandelen min også knyttet til forsikringssaken, sier Garlid.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Morten Lende sier at innbyggeren har gjort det korrekte ved å kontakte kommunen.

– Det blir riktig instans nå. Så må vi se om de kontakter oss igjen, eller hvordan dette skal løses, sier Lende.

Holder i saken

Naturlig nok er det sommerferieavvikling i Sandnes kommune akkurat i disse dager. Trond Kjærstad er fungerende virksomhetsleder for avdelingen denne saken vil gjelde.

– Vi kikket gjennom saken litt i går. I utgangspunktet er det trolig Jørn Vølstad hos oss som kan mest om akkurat denne konkrete biten. Han er på ferie akkurat nå. Vi har mottatt henvendelsen og behandler den videre. Det er i realiteten alt jeg kan si nå, sier Kjærstad.

Da blir trolig Garlid og familien kontaktet like over sommerferien for å finne en løsning.

– Det er faktisk tredje gang jeg får vann i kjelleren. En annen gang fikk vi tilbakeslag, men det skyldtes andre ting enn dette. Alt jeg håper er at de ansvarlige fikser opp slik at det ikke skjer igjen. Det er på alle måter nok nå, sier Garlid.