Eirik Larsson har takket ja til å trene med Sandnes Ulf. Han er blant flere Bjarne Berntsen har et ønske om å kartlegge.

Det er ikke første gang Larsson tar på seg de lyseblå tøyet. Allerede før han ble myndig skrev midtbanetalentet under en proffkontrakt med Sandnes Ulf. Tross aldersbestemte landskamper og en kontrakt i hånda, valgte unggutten å trappe ned grunnet manglende motivasjon. Nå er han tilbake igjen, men denne gang er gresset på Sandnes stadion byttet ut med kunstgresset på Øster Hus Arena.

Slo på tråden

På spillsekvensen på torsdagens trening var det lett å se at Larsson hadde mye ved seg. Kjappe rykk og et øye for mål var bare noe av det han fikk vist fram foran sine nye midlertidige lagkamerater. Etter økten forteller Larsson til Sandnesposten om hvordan han endte opp i lyseblått igjen.

– Jeg hadde en prat med Bjarne Berntsen i mai der han uttrykte et ønske om at jeg skulle komme på et par treninger. Han sa at han hadde fulgt med på meg en stund og fortalte litt om hvordan opplegget var i Ulf. Den samtalen trigget meg til i hvert fall å prøve. Dette var min tredje økt med laget, sier en småsliten Larsson på sidelinjen.

Sist 23-åringen var innom klubben må vi helt tilbake til da Bengt Sæternes ledet laget. Han mener mye har skjedd siden den gang.

– Ting er veldig mye mer profesjonelt i klubben nå, mer enn sist jeg var her. Det første jeg la merket til var da fysioterapeuten kom inn å lurte på om noen var skadet, så synes jeg kanskje treningene er litt mer kjekkere nå enn tidligere.

Veien videre

I utgangspunktet er planen at Larsson skal trene ut uken. Om det blir kontrakt eller ei, vites ikke, men poengkongen fra Hana innrømmer at et eventuelt tilbud om kontrakt ville vært svært fristende.

– Jeg må jo prøve å vise meg fram. Det har gått greit, men jeg merker jo at det er mange hakk opp fra 4. divisjon. Spesielt på den fysiske delen merker man det godt. Nå har jeg hatt tre treninger, så får man se om jeg får være med videre.

– Hadde du takket ja til et kontraktstilbud?

– Ja, det hadde i hver fall vært veldig aktuelt.