Under årets sesong har flere bitt seg merke i det høye volumet fra høyttalerne på Øster Hus Arena. Både blant supporterne, frivilige og på pressetribunen har den kraftige lyden blitt et tema.

Fjortis-diskotek

Sandnesposten observerte blant annet på Raufoss-kampen at enkelte i Røde Kors-apparatet nærmest holdt seg for ørene da speaker forsøkte å få publikum i stemning like før kampstart. Også blant publikum har dette blitt en snakkis:

– Så lenge de ikke kan justere lyden, så holder jeg meg hjemme. Har hatt sesongkort siden de var i 2. divisjon, men nå kan det bli slutt. Man må kunne snakke med personen i nabostolen før kamp og i pausen. Bare jeg som reagerer? spør en av lagets trofaste supportere.

– 100 prosent enig. Er som å ramle inn på et fjortis-diskotek, svarer en annen.

En tredjemann mistenker at de som styrer har på seg hørselvern.

– Helt enig at lyden er forferdelig, den som spiller musikk og snakker, sitter sikkert i et lydrom med hørselvern på.

Dette svarer klubben

Arrangementansvarlig, Cecilie Johannesen bekrefter at de har fått inn klager på lydnivået og lover at klubben skal ta grep allerede til neste hjemmekamp.

– Det stemmer at vi har fått tilbakemeldinger fra flere hold og vi kommer selvsagt til å justere dette til neste kamp. Det er bare å beklage opplevelsen og dette er noe vi tar på den høyeste alvor. Konkrete tiltak er å sjekke lydnivået i forkant av kamp og ha dialog underveis for å justere lydnivået, forteller Johannesen.