(Bygdebladet)

Klokka 02:35 skal politiet ha fått melding om brann i et sjøhus på Kvitsøy.

Brannen skal ha vært så omfattende at den har spredt seg til flere andre sjøhus. I tillegg var det fare for spredning til bolighus i nærheten. Folk i området ble evakuert og det ble opprettet en sikkerhetssone på 300 meter.

- Ingen personer ser ut til å ha kommet til skade, sier Helene Strand i politiets operasjonssentral til Bygdebladet.

Bildeserie

Se bildene fra brannen på Kvitsøy

Årsaken til sikkerhetssonen skal være opplysninger om propangass i flere av sjøhusene.

Morgentimene tirsdag melder politiet at brannen har avtatt kraftig, men at det fremdeles er flammer. Minst tre sjøhus er totalskadd og flere andre boliger skal ha fått mindre skader i spredningen av brannen.

Eier av sjøhus skulle flytte inn

Bygdebladet får opplyst av en lokal tipser om at minst to av sjøhusene er brent til grunne og at også båter sto i brann.

- Det lokale brannvesenet på øya gjorde en kjempeinnsats, men trengte forsterkninger for å få bukt med flammene, sier Eugenie Prøis Lunde, en av Kvitsøys innbyggere, til Bygdebladet.

- Ett av naustene var fullstendig overtent. Jon Rønning hadde planer om å flytte ut hit i nær fremtid, legger Prøis Lunde til.

Det bekrefter randabergbuen selv overfor Bygdebladet.

- Jeg skulle faktisk flytte inn i dag (tirsdag). Jeg eier både sjøhus og en gammel bolig her ute. Det er sjøhuset mitt som brant ned. Dette var utgjort. Virkelig tragisk, sier Rønning.

Arbeidet fortsetter

Brannvesenet jobber fremdeles med å få kjølt ned området hvor gassflaskene ligger, før full skaderapport foreligger.

- Politiet og brannvesenet blir på stedet utover dagen. Det er fremdeles ulming i noen av sjøhusene og sikkerhetssonen på 300 meter opprettholdes fremdeles på grunn av de aktuelle gassflaskene. Vi jobber med å få oversikt over hvor gassen er og om sonen etter hvert kan oppheves, sier Strand.

Bygdebladet følger opp med flere saker fra hendelsesstedet utover formiddagen tirsdag.