(Jærbladet)

Torsdag formiddag er både politiet og Forsvaret på plass ved en boligadresse på Nærbø. Ifølge Jærbladets journalist på stedet er politiet konsentrert om garasjen tilhørende huset.

Jærbladet får opplyst fra naboer at politiet har vært ved adressen over flere dager.

Klokka 12:20 er det minst to personer fra politiet på stedet og tre fra Forsvaret. Forsvaret jobber i skrivende stund med å montere utstyr på adressen.

Politiet på stedet vil ikke uttale seg til Jærbladet.

Pågrepet tirsdag

Klokka 12:55 sender politiet ut følgende pressemelding:

En mann i 20-årene på Jæren er siktet for brudd på straffeloven paragraf 190 – ulovlig befatning med våpen. Mannen ble pågrepet tirsdag, og sitter nå i varetekt hos politiet.

– Vi er tidlig i etterforskningsfasen, sier politiadvokat Mads Lerum.

Mannens bolig ransakes, og politiet får bistand fra Forsvaret i forbindelse med denne.

– Det er på nåværende tidspunkt ikke mer vi kan si om denne saken, sier Lerum.

Det militære personellet som er på stedet skal være eksperter på sprengstoff.

– Det er snakk om en våpensamling, opplyser major og pressevakt Elisabeth Eikeland, talsperson ved Forsvarets operative hovedkvarter, til Dagbladet.

Overfor Nettavsien uttaler majoren følgende:

– Forsvaret støtter politiet etter funn av ammunisjon. Jeg kjenner ikke til hva funnet består av, sier Elisbaeth Eikeland.

Nekter straffskyld

Mannens forsvarer er advokat Odd Rune Torstrup. Han sier til Nettavisen at klienten nekter straffskyld og at han har begjært klienten løslatt.

– Ut fra den kjennskapen jeg har til saken så langt er det ikke grunnlag for å sikte han for noe som helst, sier Torstrup til Nettavisen.

Han understreker at han uttaler seg med det forbeholdet at han kun har hatt begrenset dokumenttilgang så langt i saken.

Det er foreløpig ikke avholdt fengslingsmøte. Torstrup sier han antar at politiet vil komme med en avgjørelse om dette i løpet av dagen.