Det opplyser Norges skiskytterforbund i en pressemelding. Eckhoff står også over de nærmeste landslagssamlingene.

- To sesonger med pandemi, et covid-preget OL i Beijing, og en koronainfeksjon i etterkant av sesongen, har kostet mye mentalt og fysisk. Eckhoff har vært svært sliten etter en tøff sesong, og velger derfor å stå over de kommende landslagsaktivitetene for å komme seg til hektene, skriver forbundet.

Eckhoff selv er trygg på at avgjørelsen er den rette.

- Totalbelastningen har vært for stor i en periode, så jeg trenger litt mer tid til å komme meg igjen. De siste årene har kostet ekstremt mye, og selv om jeg er veldig motivert for å fortsette karrieren min, er jeg ennå ikke helt klar for å satse maksimalt. I bakkant av et OL er det rom for å bruke mer tid på å hente seg inn, og trene litt annerledes og alternativt. Jeg kjenner meg selv godt, og er trygg på at dette er det riktige for meg nå, etter å ha gått på en liten smell, sier Tiril Eckhoff i pressemeldingen.

Hun har full støtte fra landslagsledelsen i sitt valg.

- Det viktigste er at Tiril lytter til kroppen sin, og melder seg klar når hun føler at tiden er riktig. Tiril er motivert, hun er i trening og hun vet hva som kreves i forberedelsene til vintersesongen. Hun får den tiden hun trenger, og så vil trenerne følge henne opp til hun blir med på landslagets opplegg igjen, sier landslagssjef i Skiskytterforbundet, Per Arne Botnan.