Frode Tjelta fra Sandnes IL vant Karmøy Maraton: – Jeg har hatt en kjempesesong

KLART BEST: Frode Tjelta løp inn til en suveren seier under helgas Karmøy maraton. Her er han fotografert under NM i halvmaraton i forbindelse med Sandnesløpet, der han tok sølv i klassen M40-44.

KLART BEST: Frode Tjelta løp inn til en suveren seier under helgas Karmøy maraton. Her er han fotografert under NM i halvmaraton i forbindelse med Sandnesløpet, der han tok sølv i klassen M40-44. Foto:

Frode Tjelta var klart best under helgas Karmøy Maraton og løp inn til tiden 2.47.08. Det var hele syv minutter foran andreplassen.

DEL

MARATON: Det var 90 løpere som hadde meldt seg til start på heldistansen (42,2km) på Karmøy. Tjelta fikk en god star på løpet som nærmest var vindstille fra start til mål.

– Det var to stykker som hang seg på meg, men så fikk jeg en liten luke på rundt fem kilometer, og da vi var passert ti kilometer ble luka større og større. Jeg tror åpningen min hadde mye å si på hvorfor avstandene ble som de ble, forteller Tjelta.

Dette var årets siste maraton for Sandnes-løperen så må si seg fornøyd med årets sesong.

– Jeg har satt personlige rekorder på alle distanser jeg har deltatt på. Jeg har hatt stor fremgang siden sommer hvor jeg har trent godt og holdt meg skadefri. Jeg vil si jeg har hatt en kjempesesong, forteller 44-åringen.


Artikkeltags