Sandberg senket Viking

SIKRET SEIER: Niklas Sandberg under lørdagens kamp mot Viking på Haugesund stadion.

SIKRET SEIER: Niklas Sandberg under lørdagens kamp mot Viking på Haugesund stadion. Foto:

FKH var best i generalprøven mot Viking. En straffescoring av Niklas Sandberg sørget for at FKH tok tre poeng på Haugesund stadion lørdag kveld.

DEL

(Haugesunds Avis) FKH-VIKING 1-0: I en kamp som lenge var sjansefattig, sikret FKH seg tre poeng mot rivalene fra Stavanger etter mål på straffespark av Niklas Sandberg.

Lagene skal som kjent møtes også i cupfinalen i desember og nesten 6.000 tilskuere fikk se FKH fortjent slå sine rivaler fra Sørfylket lørdag. Etter en jevnspilt 1. omgang, var FKH klart best etter pause. Det skulle derimot drøye til ti minutter før slutt før FKH fikk scoringen de jaktet.

For tredje gang på de fire siste kampene fikk FKH straffespark, og Niklas Sandberg var nok en gang sikker. Dermed ble 24-åringen som har vokst opp som Viking-supporter matchvinner mot de mørkeblå.

Krygård sentralt

Med Sondre Tronstad ute med karantene, kom Kevin Martin Krygård inn i den sentrale midtbanerollen. Christian Grindheim startet på benken i forrige serierunde. Nå var kapteinen tilbake. Det var også Brune Leite, som var ute med skade mot Bodø/Glimt. Kristoffer Gunnarshaug måtte dermed nøye seg med en plass på benken.

DIREKTESTUDIO: Slik var kampen

I tillegg kom Douglas Bergqvist tilbake i midtforsvaret på bekostning av Pascal Gregor, mens Niklas Sandberg igjen var på plass på høyrekanten. Dermed ble det retur til benken også på Torbjørn Kallevåg.

Bergqvist ut med skade

Etter et åpningskvarter uten noen målsjanser, men med friske tendenser på FKHs høyreside, måtte midtstopper Berqvist gi seg med skade. Svensken hadde ligget nede et par ganger i åpningsminuttene, og i det 17. minutt måtte han av banen. Inn kom danske Pascal Gregor.

Fem minutter senere kom kampens første målsjanse, og nærmere scoring er det vanskelig å komme. Et Viking-innlegg gikk via FKHs høyreback Mikkel Desler og traff undersiden på tverrliggeren før den traff stolpen. Heldigvis for FKH var det ingen Viking-spillere først på returen.

Viking var inne i en god periode nå, men i det 27. minutt var FKH nær å ta ledelsen. Etter at Martin Samuelsen var felt midt på Vikings halvdel, slo Niklas Sandberg et presist frispark mot Kevin Martin Krygård. Unggutten fikk upresset heade mot mål fra god posisjon, men avslutningen gikk rett på keeper Iven Austbø.

Like etterpå fikk FKH nok et frispark i innleggsposisjon, etter at Samuelsen var felt nok en gang. Sandberg slo igjen godt inn foran mål, men etter at to Viking-spillere kolliderte og ble liggende nede – deriblant keeper Austbø – blåste dommer Ola Hobber Nilsen frispark til bortelaget. På TV-bildene var det vanskelig å se hva nærmeste FKH-spiller, Martin Samuelsen, hadde gjort galt, men frispark ble det.

Drøyt fem minutter før pause var Viking farlig frampå, men Bjørshols avslutning fra 18 meter gikk en meter over.

I omgangens siste minutter bølget spillet fram og tilbake uten at noen av lagene spilte seg fram til noen målsjanser.

Keeperbytte i pausen

Vikings Iven Austbø måtte ut med skade i pausen. Dermed keeperbytte hos bortelaget. Amund Wichne kom inn for siddisene.

FKH fortsatte med de samme som avsluttet 1. omgang. Drøyt fem minutter ut i omgangen fikk FKH en fin mulighet til å score kampens første mål. Christian Grindheim snappet ballen etter at Viking ikke fikk klarert skikkelig. Han slo kjapt inn foran mål der både Velde og Samuelsen var på plass. Innlegget traff Martin Samuelsens panne, men fra meget god posisjon traff ikke FKH-spissen skikkelig og keeperreserve Wichne fanget ballen.

Viking måtte kort tid etter gjøre nok et bytte. Even Østensen ble erstattet av Zymer Bytyqi.

Niklas Sandberg hadde slått flere gode dødballer tidligere i kampen, og etter et knapt kvarter slo Sandberg en presis corner fra høyre. Flere FKH-spillere var svært nær å få den nødvendige touchen som skulle til for å få ballen over streken, men Viking slapp med skrekken.

Få minutter senere slo Sandberg et innlegg fra høyre som holdt på å dale ned i nettmaskene bak Viking-keeper Wichne, men innbytteren fikk kastet seg og slått ballen ut til corner.

Det var ingen tvil om at det var FKH som var det førende laget, men det ble lite scoringsmuligheter av det. Til tross for åtte cornere til FKH den første halvtimen i 2. omgang, ble ikke Viking-keeper Wichne satt på de store prøvene.

Ny straffescoring fra Sandberg

Drøyt ti minutter før slutt skulle FKH få betalt for sitt press. Bruno Leites skudd fra 20 meter ble stoppet innenfor 16-meteren av hånda til Vikings høyreback Bjørshol. Dommer Hobber Nilsen nølte ikke og blåste for straffespark.

For tredje gang på kort tid gikk Niklas Sandberg fram til straffemerket, og kantspilleren var like sikker denne gangen som han var i serien mot Strømsgodset og i cupen mot Odd. Sandberg plasserte ballen sikkert i venstre hjørne og 1–0 til FKH.

Viking svarte med å umiddelbart gjøre sitt tredje bytte for dagen. Fredrik Torsteinbø kom inn for Kristoffer Løkberg.

Drøyt fem minutter før slutt spilte FKH seg fram til en ny målsjanse. Fra noe skrå vinkel gikk derimot Kristoffer Veldes avslutning via en Viking-spiller og ut til corner.

FKH hadde noen gode overgangsmuligheter i sluttminuttene, men kampens siste sjanse kom til bortelaget. Etter et godt innlegg fra venstre, fikk Bytyqi avslutte fra god posisjon, men Helge Sandvik kom kjapt ut og reddet på strålende vis. Sekunder etterpå blåste dommer Hobber Nilsen av kampen og FKH kunne juble for tre poeng og seier i slaget om Rogaland.

KAMPFAKTA

FKH – Viking 1–0 (0–0)

Eliteserien, runde 28

Haugesund stadion

Mål: 1–0 Niklas Sandberg (str. 80)

Målsjanser: 4–2

Banens beste: Niklas Sandberg, FKH

Gult kort: Ingen

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand

Tilskuere: 5.742

FKHs lag (4-3-3): Helge Sandvik – Mikkel Desler, Douglas Bergqvist (Pascal Gregor fra 17.), Benjamin Tiedemann Hansen, Thore Pedersen – Christian Grindheim, Kevin Martin Krygård, Bruno Leite – Niklas Sandberg, Martin Samuelsen, Kristoffer Velde

Artikkeltags