Mange mennesker tok lørdag formiddag turen til bruktmarkedet på Ruten. Der ble det solgt alt fra klær til antikviteter.

Kvittet seg med klær

Midt blant de mange selgerne står søsknene Ella Ims (16) og Ane Ims Borsheim (27). De brukte bruktmarkedet til å få bort klær de ikke lengre brukte.

– Vi er tre søstre som har tømt skapene våre. Det hele startet med at vi kom over en artikkel i Sandnesposten om at det skulle arrangeres et bruktmarked. Vi diskuterte faktisk samme uke at vi måtte få bort litt klær og få ryddet litt i skapene våre, derfor fristet det veldig å komme hit. Gårsdagen brukte vi på å prise varene, forteller de to familiemedlemmene fra Ims i solskinnet.

– Hvordan gikk det?

– Det var litt vanskelig å vite hvor mye man skulle ta for hvert enkelt plagg. Vi tenkte at så lenge prisene var lave nok, så var terskelen lavere for å kjøpe.

Skulle reklamert mer

Da Sandnesposten besøkte Ella og Ane i 13-tiden hadde de solgt for rundt 3000 kroner.

– Vi er fornøyd med det. Vi visste jo ikke helt hva man kunne forvente av et slikt arrangement.

Men de skulle gjerne sett at det var litt flere unge som både solgte og som besøkte markedet.

– Vi er jo avhengige av å treffe de rette folkene. Da vi kom hit så vi kjapt at det var litt flere fra den eldre generasjonen, men etter hvert har det kommet flere yngre og familier.

– Hva synes dere om et slikt marked midt i byen?

– Det er konge, men vi skulle gjerne ønsket til neste år at dette ble litt mer «hypet» opp i forkant og at det var flere boder. For oss som er litt yngre, så er jo dette blitt en veldig trend. Det er flere unge som har vært innom og sagt at de burde gjort det samme.