Den 23 år gamle trialføreren Sondre «Gekko» Haga, som tok sølv i gårsdagens VM-runde, fulgte opp med nok et sølv i sesongens sjette VM-løp i Tyskland søndag.

Lå på 4. plass etter første runden

– Det var litt glatt på morgenen i dag og jeg fikk noen litt kostbare prikker i de første seksjonene. Det var ikke store, feil men nok til at jeg aldri fikk heng på seieren i dag. Jeg lå på 4. etter første runde og det ble en veldig tett kamp om 2. plassen. I dag lyktes jeg i siste seksjon med minst mulig margin. Vi var likt på prikkantall på 2. og 3. plassen. Det var tiden som avgjorde. Det var deilig å ha marginen på min side i siste seksjon og i dag føltes 2. plassen som å vinne sølv. Det var ikke som i går, da jeg følte at jeg tapte gullet, sier Haga.

Haga ligger på delt 1. plass sammenlagt, med seks av ti løp kjørt.

– Hva kan vi si som ikke allerede er sagt om stabiliteten til Sondre? Han har vært på pallen i alle løpene hittil i årets VM sesong, og det er han alene om. Det er helt rått å ligge i delt ledelse med et likt antall poeng, på tross av at Sondre hittil har til gode å stå øverst på pallen. Og i dag er det en fantastisk prestasjon av Sondre i siste seksjon der han mestrer presset til det fulle, og dermed «vinner» sølvet, sier manager og far Martin Haga.

Reiser til Norge for en kort pause

– Det blir godt å koble av hjemme i Norge sammen med venner og familie. Det blir nok litt trening, men med et helt annet fokus enn til vanlig. Jeg reiser til Barcelona for ny oppkjøring om et par uker for å være best mulig forberedt til neste VM runde. Den går i Belgia 21. august, sier Sondre Haga.