266.891 lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende i Rogaland fikk tilbakebetalt skatt på til sammen 3,6 milliarder kroner i skatteoppgjøret i år. 66.786 betalte restskatt på til sammen 1,9 milliarder kroner. For de som fikk skatt til gode var snittbeløpet 13.809 kroner, mens snittbeløpet for de som fikk restskatt var 28.732 kroner.

Skatteoppgjøret for hele landet viser at lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende til sammen har betalt 514 milliarder kroner i skatt og avgift på inntekt og formue. 332 000 selskap har betalt til samen 85 milliarder kroner i skatt (unntatt skatteinntekter fra oljevirksomheten).

Lurt å sjekke skattekortet

– De fleste får enten penger til gode eller restskatt. Årsaken er at de økonomiske forholdene dine ble annerledes enn det skattetrekket ble beregnet til i starten av inntektsåret. Ønsker du å unngå restskatt eller å bli trukket for mye i framtiden er det viktig at du justerer opplysningene dine ved å endre skattekortet, sier divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal i Skatteetaten i en pressemelding.

Endrer du skattekortet får arbeidsgiver automatisk beskjed og henter nytt skattekort.

– Skjer det større eller mindre endringer i økonomien din, bør du endre skattekortet slik at skattetrekket blir riktig. Det er enkelt å endre opplysninger om du har behov for det, seier Gjengedal.

Følg med på sandnesposten.no

Skulle du oppdage feil i skatteoppgjøret, kan du i de fleste tilfeller fremdeles endre det selv slik at Skatteetaten kan rette opp opplysningene, beregne skatten på ny og sende deg et nytt skatteoppgjør.

Skattelistene for inntektsåret 2018 er tilgjengelig tirsdag morgen. Her på Sandnesposten.no vil du blant annet få tilgang til et søkevertøy for fritekstsøk i skattelistene, i tillegg vil det bli publisert ulike topplister gjennom dagen.