Sandnes Ulf har levert solide resultater til nå i årets sesong. De ligger i skrivende stund på sjetteplass med sine 19 poeng. Men avstanden opp til Stabæk, på direkte opprykk, er ikke mer enn tre poeng.

Som alltid i Obosligaen er veien ned også kort. Dersom Sandnes Ulf taper mot Start og Raufoss og Mjøndalen vinner sine kamper, faller laget til 9. plass. Samtidig vil Start nærme seg kraftig.

Bjarne Berntsen har valgt å stille med følgende mannskap:

Aslak Falch

Fredrik Pålerud - Espen Hammer Berger - Torbjørn Lysaker Heggem - Anders Hiim

Lars Erik Sødal - Christian Landu Landu - Ingvald Halgunset - Sander Ringberg

Jostein Ekeland - Martin Ramsland

(Les hele artikkelen under direktevinduet)

Uansett, i løpet av sommeren er det likevel andre ting enn bare de sportslige resultatene som må vurderes. Per dags dato er tallet seks når det gjelder spillere på utgående kontrakter.

  • Sander Ringberg
  • Jostein Ekeland
  • Fredrik Pålerud
  • Christian Landu Landu
  • Ståle Stålinho Sæthre
  • Artan Memedo

Daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal, er fullt klar over hvilke spillere som er inne i sitt siste kontraktsår. Han opplyser til Sandnesposten at de er i gang med prosessene.

– Vi ønsker alltid å ha en kontinuitet i spillergruppa. Det er også en økonomibit opp i det hele som man må ta hensyn til. Det er jo ingen hemmelighet at de som spiller fast har lettest for å få kontrakt, og det beste spillerne kan gjøre, er å spille seg til en fast plass på laget, forteller Espedal.

Ønsket med videre

Den daglige lederen sier at både Sander Ringberg og Torbjørn Lysaker Heggem nylig har fått tilbud om nye kontrakter.

– Begge disse spillerne har fått beskjed om at de er ønsket med videre. De har også fått kontraktsforslag via sine agenter, sier Espedal.

I vinter var Jostein Ekeland svært nære en overgang til FK Haugesund, men også Hamarkameratene har tidligere vist interesse.

Enn så lenge har ikke klubben fått henvendelse på noen av de andre spillerne på utgående kontrakt.

– Det har vært stille. Jeg tror nok mange klubber sitter på gjerdet grunnet økonomi. Vi er først og fremst opptatt av vårt eget lag, sier Tom Rune Espedal.

IK Start – Sandnes Ulf har avspark klokken 18.00.

«Artikkelen ble først lagt ut med informasjon om at Ringberg og Heggem ikke visste noe om sin fremtid, men ting skjer raskt i fotball og nå er altså dialogen i gang».