Hege Kristin Jensen er en innbygger som har sendt inn bilder av unge måker i Sandnes.

– Det er svært mye måkeunger med skadet vinger for tiden. Disse blir bedre etter hvert da vingene utvikles fra brusk til skjellet, forteller Jensen i den innsendte e-posten.

Jensen er helt klart ikke den eneste som over en periode nå har gjort disse observasjonene. På parkeringsplassen til Sandnesposten har det vært tre fugler over en god periode. De koste seg lenge i et av hullene i asfalten. Så god tid hadde måkeungene, at redaksjonen rakk å gi dem kallenavnene Sven Magne, Cato og Aslak.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hekkesesongen er fra tidlig vår og utover sommeren. I denne perioden våker foreldre over ungene og beskytter dem gjerne med skinnangrep mot forbipasserende. Et godt tips er å holde den ene hånden over hodet. Det skal være nok til at man føler seg trygg.

I Norge har vi dvergmåke, fiskemåke, gråmåke, hettemåke, krykkje, sildemåke og svartbak.

Polarmåke og sabinemåke hekker på Svalbard og Jan Mayen.

Det tar altså litt tid før måkeungene blir flygedyktige etter at de har hoppet ut av reiret. Dersom du virkelig er i tvil om en måkeunge har knekt vingen, eller at det er åpenbart, kan man ta den med til veterinær. Man kan enkelt løfte opp en unge som sitter.