I dag tennes julebelysningen – gratis boller og kakao så langt det rekker

LYSER OPP: Julelys i gågaten er like koselig hvert år. Edle Kathrine Strømland Torkelsen inviterer til boller og kakao i 2019.

LYSER OPP: Julelys i gågaten er like koselig hvert år. Edle Kathrine Strømland Torkelsen inviterer til boller og kakao i 2019. Foto:

Torsdag kan du spasere gjennom Langgata når julelysene tennes kvartalvis. Musikk blir det også i byens hovedgate.

DEL

Det er Sandnes sentrum AS som arrangerer kvelden i sentrum. Edle Kathrine Strømland Torkeldsen forteller at Sandnes sparebank gir et stort bidrag til festen gjennom sitt gavefond. Dermed blir det gratis kakao og boller til publikum.

– Det synes vi er kjempeflott, og utdelingen vil skje ved Lanternen etter at alle kvartalene i Langgata har tente lys, sier hun.

Starter i sør

Arrangementet starter i den sørlige enden av Langgata. For dem uten kompass, blir det i enden ved Oalsgata. Edle Kathrine Strømland Torkelsen inviterer alle som ønsker til en spasertur gjennom handlegaten.

– Vi tenner hvert kvartal ettersom vi passerer. Siste stoppested blir oppe ved utestedene Banken og Madame Aase. Deretter spaserer vi tilbake til Lanternen for en aldri så liten fest, sier hun.

Tenningen av julepynten, og det som noen kaller vinterlys, må ikke forveksles med tenningen av julegrana. Den skjer alltid 1. desember. Det vil også være tilfelle i 2019.

Artikkeltags