Sandnes turn deltok i helgen i junior NM i troppsgymnastikk i disiplinen team-gym i Oslo, og tok førsteplassen i miks-klassen med seg hjem til Sandnes søndag kveld. Det skriver turnforeningen i en melding til Sandnesposten.

– En fantastisk prestasjon av disse unge gymnastene som slår storfavorittene. Jeg er kjempestolt, sier hovedtrener Igor Kobiakov.

I miks klassen må lagene stille med med både gutter og jenter.

– Team-gym består av de tre øvelsene trampett, tumbling og frittstående der poengsummene fra de tre øvelsene slås sammen til en karakter og er ansett som den gjeveste konkurransen innen idretten. Troppsgymnastene fra Sandnes (15-17 år) startet med frittstående der de fikk karakteren 13.500. Gjengen slo voldsomt tilbake og fikk karakteren 15.150 i tumbling og meget solide 15.850 i trampett. Den samlede karakteren ble dermed 44.500 som holdt til gull, foran STAG som tok andreplassen, opplyser turnforeningen.

Gull-laget til Sandnes besto av Sivert Alme, Joachim Liebich Kolle, Mads Bjørge Folgerø, Daniel Torheim Larsen, Fie Othilie Søgaard, Mathea Skattkjær Bråten, Marthe Lunde Valland og Eline Helgestad. Troppen trenes av Igor Kobiakov og Magnus Moseng.