Sandnes Ulf til G20-finale etter drama på Jæren

Straffesparket settes i mål og Sandnes Ulf er i finalen mot Djerv 1919.

Straffesparket settes i mål og Sandnes Ulf er i finalen mot Djerv 1919. Foto:

Juniorene til Sandnes Ulf skal spille KM-finale kommende søndag mot Djerv 1919. Kampen ser du direkte på sandnesposten.no.

DEL

KM FOTBALL: Sandnes Ulf møtte Bryne til semifinale i G20 serien søndag. Det ble en meget spennende kamp, med mye dramatikk, og til slutt 2–1 til Sandnes Ulf.

Finalen mot Djerv kommende søndag går dessverre uten publikum grunnet gjeldende koronaregler, men trøsten får være at Sandnesposten sender kampen direkte.

Før søndagens seriefinale hadde Bryne og Sandnes Ulf spilte mot hverandre to ganger. Sandnes Ulf vant 7–0 hjemme og Bryne straffet Sandnes-guttene med 5–2 på Sør–Jæren.

Begge lagene entret banen med stor innsats og herlig driv. Men Bryne-laget overtok styringen i førsteomgang, og tok ledelsen etter 25 minutter. Sandnes Ulf-laget var noe ubestemte, og et aggressivt hjemmelag fikk styre spillet. Det var likevel jevnspilt, med relativt få sjanser til begge lag.

Brukte utestemme inne

Pausen ble brukt godt, og ryktene sier det ble snakket med «utestemme» i garderoben. Det var et skjerpet lag som kom på banen. Dueller, tempo og samspill satt mye bedre etter pause.

Dette betalte seg etter 60 minutter. Et godt slått frispark av Kristian Knarvik, ble ekspedert direkte i mål på en innside-volley av Elias Årsvoll. En vakker scoring.

Sandnes Ulf fortsatte trykket, og dette resulterte i et straffe like etter utligningen. Straffen ble satt i mål av midtstopper Stian Frafjord.

Derfra og inn ble det mye kriging og forsvarsarbeid mot et godt Bryne-lag. Det ble hard jobbing for begge lagene. Det var sterk vind og mye nedbør på Aarbakke-banen.

Det ble en del gule kort og hissige situasjoner, noe som kanskje hører med for å nå en finaleplass.

God keeper

Målvakt Markus Vassøy Nilsen leverte en meget god kamp. Han hadde flere avgjørende redninger i sluttfasen, og holdt god ro i feltarbeidet gjennom hele kampen.

Det må nevnes at dagens merkeligste situasjon var det dommeren som sto for. Han ga Vassøy Nilsen gult kort for uthaling av tid, noe som ikke var lett å kontrollere med en rullende ball i vinden.

Sandnes Ulf har vært svært ujevne gjennom høstsesongen, men med to sterke seire i sluttspillet, skal de altså spille finale kommende søndag mot Djerv 1919.

Det blir litt av en batalje. I serien har finalelagene vunnet hver sin gang på eget gress.

Nå skal alt avgjøres i Randaberg Arena. Den kampen har avspark klokken 17:00 søndag, og du ser den direkte på Sandnesposten.

Denne helgen vant Bogafjell sin finale i OBOS-turneringen. Sandnes Ulf sine jenter 14 slo til med KM-gull. Lurajentene kjempet med alt de hadde i sin finale, men det holdt ikke til seier mot Åkra. Austrått G14 tapte sin kamp mot Bremnes. Det var svært jevnt, og Austrått kunne like gjerne vunnet kampen.

Det spilles fire finaler kommende søndag, hvor Sandnes Ulf–Djerv 1919 utgjør ett av dem. Sola–Klepp skal også ut mot hverandre i G14-klassen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken