Mandag klokken 05.00 ruller de første bussene inn på den nye terminalen

KNUTEPUNKT: Arbeidet med ny Ruten-park og ny hovedavløpsledning fortsetter på området nordøst for terminalbygget. Vågsgata vil bli stengt av permanent for fotgjengere helt fram til Blink-festivalen starter i begynnelsen av august.

KNUTEPUNKT: Arbeidet med ny Ruten-park og ny hovedavløpsledning fortsetter på området nordøst for terminalbygget. Vågsgata vil bli stengt av permanent for fotgjengere helt fram til Blink-festivalen starter i begynnelsen av august.

Mellom klokken 08.00 og 09.00 mandag morgen vil Sandnes-ordfører Stanley Wirak og representanter fra Kolumbus, Rogaland fylkeskommune og Sandnes kommune overraske de kollektivreisende med kaffeservering.

DEL

Dette skjer naturligvis ved den nye terminalen på Ruten. En intens byggeperiode i sentrum er dermed over. Byggingen av bussterminalen startet i september, og målet var at den skulle stå ferdig til jul. Siden da har det vært stor byggeaktivitet på området både tidlig og seint.

– Vi har hatt et godt samarbeid med vår entreprenør Bjelland AS. Takket være deres innsats har den stramme fremdriftsplanen blitt holdt til punkt og prikke – og vel så det. Jeg er derfor stolt over at de reisende i Sandnes kan ta i bruk den nye bussterminalen flere uker før skjema. Dette har nok mange i byen vår gledet seg til, sier kommunaldirektør Leif Aarthun Ims for Byutvikling og teknisk i Sandnes kommune i en pressemelding.

De siste månedene har de reisende i sentrum gått på bussen på en midlertidig bussterminal på nordøst-siden av terminalbygget. Samtidig som bussene triller inn på den nye terminalen, vil den midlertidige stenges av.

– Perioden med midlertidig bussterminal har gått veldig fint. Vi er imponert over hvor raskt den nye terminalen ble klar og nå gleder vi oss til å kunne gi våre reisende en enda enklere hverdag, sier Grethe Skundberg, kommunikasjonssjef i Kolumbus.

Bussterminalen ligger sentralt plassert på Ruten, og oppgraderingen er finansiert av Bymiljøpakken. Når den åpnes i sin nye drakt har den fått nye perronger, nye skur, ny beplantning og nytt dekke. Omfattende lyssetting av området og et tversgående fotgjengerfelt skal bidra til økt sikkerhet og trivsel for både kollektivreisende og byens øvrige innbyggere.

Arbeidet med ny Ruten-park og ny hovedavløpsledning fortsetter på området nordøst for terminalbygget. Vågsgata vil bli stengt av permanent for fotgjengere helt fram til Blink-festivalen starter i begynnelsen av august. Fotgjengere kan bruke gangvei langs byggegjerdet som går parallelt med toglinjen, fortau på sørøstsida av Amfi Vågen eller kan gå gjennom Amfi Vågen (i åpningstidene).

Artikkeltags