GANDDAL: Sommeren 2015 ble det etablert et grindabygg med grillsted om lag 300 meter bortenfor det eksisterende grillstedet på sørsiden av Stokkelandsvatnet. Det var Ganddal barnehage som satte opp bygget og den kommunale barnehagen står som eiere.

Natt til lørdag 10. juli fikk politiet melding klokken 02.54 om at grillhuset ved Stokkelandsvatnet sto i brann. Selv om brannvesenet kom til stedet og fikk slukket brannen brant dessverre hytta helt ned til grunnen.


Engasjement

Brannen i grillhytta engasjerer mange av bydelens innbyggere og flere personer har vist sitt engasjement gjennom et Facebook-innlegg på bydelens egen side.

– Hvis ikke kommunen bygger opp hytta så vil vi starte Spleis og få med firma som kan hjelpe, skriver Aslaug Vassøy Auestad lørdag kveld.

Dette innlegget engasjerer flere av byens innbyggere og i kommentarfeltet kommer det fram at noen vil være med å bidra med krane til montering. Sandnesposten tok kontakt med Aslaug Vassøy Auestad som selv bor i bydelen.

– Jeg bor selv på Ganddal og har alltid vært glad i Stokkelandsvatnet og området rundt der. Jeg ønsker at det skal være fint her og jeg har tidligere engasjert meg i en Spleis for å rå restaurert Herredsvela statuen, forteller Auestad.

Ny grillhytte

Videre forteller Auestad at da hun fikk beskjeden om at grillhytta var ødelagt av brann tenkte hun umiddelbart at det ikke måtte bli stående som et stort sort hull på stedet.

– Jeg ringte kommunen og spurte om det var noen som visste om det ville bygges ny hytte på stedet. Jeg vil jo tro at hytta er forsikret på en måte og at det er helt naturlig at det blir bygget en ny. Slik jeg har forstått det var tanken bak denne hytten at barnehager skulle kunne bruke den til utedager, sier Auestad.

Hun forteller videre at hun vet hytta er blitt høyt satt pris på og brukt av mange ulike grupper. Selv har hun benyttet den til foreninger gjennom pandemien når det ikke var mulig å møtes hjemme.

– Jeg tror at alle som går tur her har et forhold til denne grillhytta. Det er positivt at den har blitt brukt til alle typer foreninger og lag. Bydelen har mange positive innbyggere og jeg synes det er fint å se hvor engasjerte folk allerede er for å få en ny hytte på plass, forteller hun engasjert.


Blir gjort vurdering

Ganddal barnehage som eier grillhytten har for øyeblikket feriestengt. Det var den kommunale barnehagen som i sin tid bygget grillhytten som et supplement til barnehagen.

Ane Kristine Rostrup er virksomhetsleder i Park, idrett og vei i Sandnes kommune. Hun forteller at grillhytta har vært i bruk av mange.

– Hytta var bygd av Ganddal barnehage som et supplement til barnehagen. Den har vært brukt av mange. Det blir opp til barnehagen å se på hvordan de tenker videre, forteller Rostrup.

– Jeg tør ikke å si nå om det vil bygges ny hytte. Det kreves en del midler for å få til dette. Vi vil gjøre en vurdering sammen med barnehagen når de åpner igjen etter ferien, avslutter Rostrup.

(Det lyktes ikke Sandnesposten å komme i kontakt med styrer i Ganddal barnehage, som for øyeblikket har feriestengt.)