Gå til sidens hovedinnhold

Nye navn er klare for Jærnåttå

Artikkelen er over 1 år gammel

Morten Abel og Ingenting er klare for musikkfestivalen på Bryne.

(Jærbladet)

Ytterligere rogalandske noter er sikret når arrangøren av Jærnåttå fredag annonserer at Stavanger-artisten Morten Abel, og Sandnes-bandet Ingenting er klare for årets utgave av den populære musikkfestivalen.

– Når vi booker til Jærnåttå lytter vi til publikum. Morten Abel og Ingenting er uten tvil de artistene flest har ønsket seg tilbake på Jærnåttå, sier bookingansvarlig Kjetil Njærheim

– De er også blant artistene som har skapt mest liv og allsang på Bryne Torg de siste årene. Derfor er vi veldig fornøyd med å ha sikret oss begge tilbake nå i 2020, sier han.

Prisbelønnet

Abel er både kjent for sin rolle som soloartist, men også for å være vokalist i Stavanger-bandet "The September When".

57-åringen kan vise til en hel rekke utmerkelser, deriblant "Årets spellemann" i 2001 og "Juryens hederspris" under Spellemannsprisutdelingen i 2014.

Sangene hans "Lydia" og "Hard to Stay Awake" er begge streamet over 2 millioner ganger på Spotify.

Rockestemning

Sandnes-bandet Ingenting er også et tilbakevendende innslag på musikkfestivalen, og opplevde stor popularitet på midten av 90-tallet. Med flere rockende sanger og høy partyfaktor, ventes det at Jærnåttå-publikumet vil trykke det friske innslaget til sitt bryst.

– Når vi booker til Jærnåttå vil vi ha en miks av nye artister, etablerte artister, lokale artister og nasjonale artister. Men det aller viktigste er at artistene vi booker skaper Jærnåttå-stemning på Bryne Torg, sier festivalsjef Christian Stabel

– Det strålende billettsalget til nå tyder absolutt på at vi har truffet i år også, og vi har fortsatt noen godbiter igjen å lansere, avslutter han.

Spiller fredag og lørdag

Rockebandet Ingenting leverer fredag sanger som "Liden", HIV positiv", og "Gje faen i det", mens Morten Abel sparker i gang lørdagen med slagere som "Be My Lover", "Lydia", "Tulipz", "Hard to Stay Awake", "Doberman" og "Frøken Vilikke".

Fra før av er artister som Ina Wroldsen og D.D.E. lansert til fredagen, mens Julie Bergan og Stage Dolls er klare for lørdagen på Jærnåttå 2020.

Les også

80-tallshelter er klar for Jærnåttå

Les også

En av Norges fremste liveartister kommer til Jærnåttå

Les også

D. D. E kommer til Jærnåttå

Les også

Superstjerne klar for Jærnåttå