(Gjesdalbuen)

Ledere fra 34 bedrifter konkurrerte om å bli hedret som årets vekstskaper. EY (Ernst & Young) har valgt ut dem som skal konkurrere om denne tittelen.

– Norge er helt avhengig av vekstskapere. De som med initiativ, kreativitet, gjennomføringsevne og utholdenhet ser muligheter, griper dem og skaper lønnsomme bedrifter som driver Norge og verden videre, uttalte Ina K. Rosenberg, ansvarlig partner for EY i en pressemelding.

Tirsdag kveld ble det kjent at Njål Østerhus og Cato Østerhus fra nettopp Øster Hus AS i Sandnes går videre til finalen i Oslo.

Njål har tidligere bodd på Ålgård og er fremdeles involvert i en del prosjekter her. Han er blant annet styreleder i Veveriet AS.

Nylig ble han kåret til årets sandnesgauk, og nå kan han altså vinne prisen sammen med Cato som årets vekstskaper.

– Årets finalister representerer det stadig økende mangfoldet av bransjer vi ser i vår region. Gründerånden som regionen er kjent for, og som har gjort at vi har fått frem flere multinasjonale selskaper lever fortsatt i beste velgående, uttaler leder for Stavangerkontoret og regionleder for EY Entrepreneur Of The Year, Helen Totland.

Les også

Da Magne (64) ble kreftsyk, la han og familien en plan for Masiv-konsernets fremtid