Gå til sidens hovedinnhold

Nærbø og Sandnes inngår formelt håndballsamarbeid

Artikkelen er over 1 år gammel

De tidligere rivalene er skikkelig gode venner nå.

(Jærbladet)

Onsdag kveld ble denne meldingen sendt ut fra Nærbø IL og Sandnes HK:

«Vi har i dag den gleden av å kunne presentere klubbsamarbeid mellom Nærbø idrettslag v/ avdeling håndball og Sandnes Håndball.

Vi mener dette et en veldig viktig avtale, generelt for regionen vår og spesielt for begge klubbene. På denne måten kan vi utfylle hverandre på en god måte, og spille på hverandres kvaliteter og erfaring for å skape en synergieffekt som begge klubbene kan dra fordeler av.Intensjonen er å utvikle lokale spillere og trenerapparat slik at vi kan markere oss som klubber som tenker utvikling med lokal forankring. Dette er noe som vi mener regionen og klubbene er mest tjent med.

Avtalen vil innebære tett samarbeid mellom eliteklubbene og en felles satsning for U20 under årets NM. Dette samarbeidet ønsker vi å videreføre til aldersbestemte lag uavhengig av kjønn og trenerutvikling.

Vi håper og tror at dette er en meget god løsning for alle involverte parter.

Mvh Trond Knutsen & Saleem Rana»

Saleem Rana er foreslått som ny leder i Sandnes HK. Trond Knutsen er leder i håndballavdelingen i Nærbø IL.

Spillerutveksling

I sesongen som nå er avsluttet, var det mange Nærbø-gutter på Sandnes-laget som berget plassen i 1. divisjon. Atle Gudmestad var innom Sandnes for hjelpe i et par kamper, før han returnerte til Nærbø, så samarbeid mellom klubbene er ikke noe nytt.

– Betyr denne avtalen at spillere som for eksempel Henning Lea Knutsen og Jon Kristian Slettebø, som nå er i Sandnes, kan spille for både Sandnes og Nærbø etter behov?

– Ja, hvis de står i Sandnes, sier Trond Knutsen, som understreker at partnerklubbsamarbeidet må godkjennes av Norges Håndballforbund før det kan tre i kraft.

Rollene byttet om

Nærbøs herrelag spiller som kjent i eliteserien, mens Sandnes som nevnt er i 1. divisjon. Nærbø rykket opp til eliteserien for to år siden, samtidig som Sandnes rykket ned til 1. divisjon.

Nærbøs nye hovedtrener, Heine Jensen, var Sandnes-trener fram til sesongen ble avsluttet i mars.

Les også

Dette er Nærbøs nye hovedtrener

Les også

Atle Gudmestad hjelper Sandnes i nedryksstriden