KORONA: I skrivende stund har over 90 prosent av befolkningen i Sandnes fått det første sprøytestikket. Antallet vaksinerte faller for de neste dosene, men tallene er likevel høye.

Så mange av dem over 18 år har tatt koronavaksine:

1. dose: 91,6 prosent.

2. dose: 86,5 prosent.

3. dose: 67,5 prosent.

Fjerde dose

Sandnes kommune er allerede i gang med å sette dose nummer fire. Foreløpig er det kun personer over 75 som har fått tilbud.

– 29. juni mottok kommunene et brev fra folkehelseinstituttet (FHI), der det ble anbefalt om en ny oppfriskningsdose for de over 75 år. FHI har også laget en prioriteringsrekkefølge der første gruppe ut er alle sykehjemsbeboere og de over 75 med hjemmesykepleie. Deretter følger gruppe to, som er de over 80. Så den tredje gruppen som er de mellom 75 og 79, opplyser kommuneoverlegen i Sandnes, Balpreet K. Sandhu til Sandnesposten.

Det betyr at kommunen nå har bestilt flere vaksinedoser.

– Vi får inn flere vaksiner i uke 29. I første omgang må vi forholde oss til prioriteringslisten. Vi er snart ferdig med 4. dose for sykehjemsbeboere og mottakere av hjemmesykepleietjeneste som er over 75 år, sier hun.

Drop-in

For de prioriteringsgruppene under, blir det også muligheter for å sikre seg fjerde dose, men det blir ikke før i slutten av fellesferien.

– I uke 32 og 33 blir det drop-in på rådhuset. Her kan de som er over 75 år bli vaksinert, entern om det er første eller fjerde dose. Det kommer nærmere informasjon om tilbudet på kommunens nettside i god tid før vaksineringen starter, forteller hun.