Gå til sidens hovedinnhold

Nå deler Sandnesposten ut nye 300.000 kroner: – Vi vil være en positiv kraft i byen

Igjen skal Sandnesposten dele ut 300.000 kroner til lag og foreninger som driver aktivitets- og fritidstilbud til barn og unge. – Merk deg søknadsfristen 1. mars, sier ansvarlig redaktør Frode M. Gjerald i Sandnesposten.

SANDNESPOSTEN: Sammen med Amedia og Sparebankstiftelsen DNB deler Sandnesposten ut 300.000 kroner til foreninger og organisasjoner i vårt område.

– Vi opplever det som en viktig oppgave for oss som samfunnsinstitusjon å bidra med midler til dem som vil skape gode lokalsamfunn og nærmiljøer. Å få være med på å speile og utvikle lokal kultur og identitet er en viktig rolle for oss som lokalavis. Vi vil være en viktig og positiv kraft i utviklingen av det som skjer i vårt område, sier ansvarlig redaktør Frode M. Gjerald i Sandnesposten.

Tredje året på rad

Dette blir tredje året på rad Sandnesposten inviterer lag og foreninger til å søke om midler. Både i 2020 og 2021 var det stor interesse, og det kom mange søknader. Gjerald regner med at det samme vil skje denne gangen.

– Samfunnet vårt er fortsatt preget av av pandemien og alt den medfører. I en slik situasjon oppleves det som ekstra meningsfullt å kunne bidra med støtte til aktiviteter for barn og unge, sier Sandnespost-redaktøren.

Deler ut 25 millioner

Pengestøtten fra Sandnesposten inngår i en ordning som omfatter lokalaviser over hele landet som er eid av Amedia-konsernet. Til sammen skal det deles ut 25 millioner kroner i støtte til åpne aktivitets- og fritidstilbud og annen ideell virksomhet i regi av lokale lag og foreninger i de kommunene som avisene dekker.

Utdelingen skjer i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB. Utlysningen av 25 millioner kroner i støtte skjer i tråd med det formålet til Amediastiftelsen: «Eie norske aviser og tilknyttet virksomhet. Virksomhet som eies skal drives på forretningsmessig grunnlag. Stiftelsen kan bruke av sitt overskudd til å gi bidrag til allmennyttige formål.»

Søknadsfristen er 1. mars. Deretter skal en lokal tildelingskomite, bestående av personer fra vår avis og eksterne medlemmer, bestemme hvilke tiltak som skal tildeles midler.

Søknader kan bare leveres gjennom denne søknadsportalen: amedia.no/soknad

Kommentarer til denne saken