Gå til sidens hovedinnhold

Moren til Abid Raja døde av korona

Kulturminister Abid Rajas mor døde av korona i påsken, og han fulgte gravferden digitalt. Han ber innvandrere si ja til vaksine og unngå utenlandsreiser.

(Avisa Oslo)

– Vi fikk den sjokkerende og sorgtunge beskjeden om morgenen, og hun ble begravet samme dag. Jeg fulgte gravferdsseremoni digitalt, sier Raja til VG.

Hans 78 år gamle mor døde i Pakistan, hvor man blir begravet snarest mulig etter at vedkommende har dødd.

– Nå må jeg vente til koronaen tar slutt før jeg kan få besøkt min mors grav for å legge ned blomster og for å ta ordentlig farvel, sier han, og benytter samtidig anledningen til å be alle innvandrere om å unngå å reise tilbake til slekt og venner i utlandet:

– Vær så vennlig ikke å gjøre det fram til du er vaksinert og fram til det er anbefalt, sier han.

Han sier at han er kjent med at mange innvandrere takker nei når de blir tilbudt vaksine. Det er mange årsaker til at de sier nei, og ingen av dem holder, påpeker Raja.

– Jeg vil oppfordre alle nordmenn med og uten innvandrerbakgrunn om å la seg vaksinere. De bør gjøre det for seg selv, men de bør også gjøre det for Oslo og hele Norge. Slik at vi igjen kan leve normale liv og gi en klem når vi møter vennene våre, sier han.

(©NTB)

Les også

Raja med klar beskjed til Raymond: – Åpne kulturlivet i Oslo!

Les også

En av Norges fremste konspirasjonsteoretikere testet positivt for korona etter sin død – mange fra Oslo skal ha deltatt på hans siste covid-arrangement

Les også

Butikkeier William Follestad: – Raymond holder Oslo som gissel

Les også

Grefsenkollen visste om risikoen for politianmeldelse: – Skulle ønske det gikk an å vise mer skjønn

Les også

Servitør Lena reagerer på at kafeen har «utendørsservering»: – Det er jo ikke lov!

Kommentarer til denne saken