– Det var rett og slett noe trøbbel med leggen som gjorde at jeg ikke klarte å sprinte. Da var det like greit å få inn Ståle Stålinho framfor å bruke med på 90 prosent, forteller Heggem til Sandnesposten etter kampslutt.

– Kan de neste kampene stå i fare?

– Nei, jeg skal være klar til neste kamp. Jeg tok bare ikke noen sjanser, forsikrer midtstopperen som ble kåret til banens beste på Sandnesposten sin bøs.

Historien som gjentar seg

Igjen måtte Bjarne Berntsen se et Sandnes Ulf slippe inn mål tidlig i kampen. Start dominerte stort i store deler av 1. omgang, men klarte ikke å sette mer enn én ball i nettet bak Aslak Falch. Det var det Jonatan Braut Brunes som gjorde allerede etter fem minutter.

Utover i kampen tok de lyseblå mer og mer over. Start dominerte stort i store deler av 1. omgang, men klarte ikke å sette mer enn én ball i nettet bak Aslak Falch. Det var det Jonatan Braut Brunes som gjorde allerede etter fem minutter.

Men som tidligere i år tok laget seg sammen og kjempet seg inn i kampen. Og da Start presset på som mest i sluttminuttene, så var det istedenfor Tommy Høiland og Sandnes Ulf som kunne kontre inn vinnermålet.

– Klart dette smaker godt med en så sterk borteseier. Dette var også en viktig seier med tanke på tabellen, kontrastene hadde vært store. Men vi er nødt å jobbe med de første minuttene, det får vi ta på vår kappe.

– Hva er det som gjør at dere klarer å snu kampen?

– Det er fordi vi er direkte og er hurtige når vi angriper. Pålerud får jo et drømmetreff, det er ikke mange gangene man får til noe sånt. Først og fremst er det den gode defensive jobben som gjør at vi ikke slipper inn flere mål.

Også Heggem sitter med samme oppfatning som sin sjef.

– Vi åpner rufsete som vi bruker å gjøre. Baklengsmålet er litt unødvendig, men jeg føler presset blir bedre etterpå som gjør at vi kommer mer inn i kampen. Det er kult å se at vi fortsatt har den «stayerevnen» i laget, følelsen jeg sitter med etter kamper er at vi alltid ser sterkest ut på slutten av kampene. Vi har alltid troen på at vi kan komme tilbake.

Ruger på et tilbud

Som Sandnesposten har omtalt tidligere er sju spillere på utgående kontrakter. Til nå har både Sander Ringberg og Torbjørn Lysaker Heggem fått tilbud om ny kontrakt, sistnevnte tar foreløpig situasjonen med knusende ro.

– Situasjonen er slik at jeg har fått et kontraktsforslag fra klubben som har en svarfrist til starten av august. Jeg fikk dette nylig, så dette er noe meg og agenten må diskutere. Status nå er at jeg er i tenkeboksen.