(Bygdebladet)

Oppdatering: Det ble satt i gang livreddende arbeid etter at en person ble hentet opp fra sjøen. Livet sto ikke til å redde. Mannen omkom i drukningsulykken.

Personen skal ha vært i 30-årene, skriver politiet i en pressemelding.

Dette skjedde

Klokka 18:08: Politiet fikk melding om en mulig drukningsulykke på Randaberg, ved Sandestranden.

Klokka 18:45: Helene Rygg Ims i politiets operasjonssentral sa til Bygdebladet at de på daværende tidspunkt verken kunne bekreftes eller avkreftes at det hadde skjedd en drukningsulykke.

Det var dykkere på stedet, sammen med redningshelikoptre, politibåt, brannmannskaper og hundepatrulje.

Artikkelen fortsetter under kartet:

Klokka 19:15: Bygdebladet er vitne til at personen er funnet, og at det ble satt i gang hjerte- og lungeredning. Innsatsleder i politiet, Tonje Elin Gerritsen forklarer:

- Vi fikk melding om at noen så en person som hadde befunnet seg på en flytende gjenstand i sjøen, men som datt av. Vedkommende som meldte fra, så ikke personen etter dette. Det ble satt i gang et stort apparat for å søke etter personen, sa politiets innsatsleder til Bygdebladet fra stedet.

Fra nødetatene ble varslet om hendelsen til personen ble funnet, hadde det gått cirka en time, sier hun.

- Det var dykkere fra brannvesenet som fant vedkommende under vann, og fikk ham opp på land, hvor de satte i gang hjerte- og lungeredning. Helse tok deretter over.

Klokka 19:50: Innsatsleder kunne enda ikke informere om personens helsetilstand.

Kriseteamet var på plass for å bistå pårørende.

Klokka 20:14: Politiet sender ut en pressemelding om at mannens liv ikke sto til å redde:

I dag, fredag 24. juni 2022 kl 1808 fikk politiet melding om mulig drukningsulykke på Sandestranden. En mann som hadde vært ute i sjøen på en flytegjenstand, forsvant fra denne og det ble dermed gitt varsling til nødetatene.

Det ble satt i gang en stor redningsaksjon, hvor alle nødetater bidro. Mannen ble funnet under vann i sjøen, ca en time etter han ble meldt savnet. Det ble satt i gang hjerte og lungeredning, men dessverre stod livet ikke til å redde. Han ble erklært død av lege på stedet. Mannen er i slutten av 30-årene.

Pårørende er varslet og politiet oppretter en undersøkelsessak.