(Gjesdalbuen)

En kvinne i 60-årenene ble funnet kritisk skadd etter en boligbrann på Ålgård mandag kveld. Væpnet politi søkte en antatt gjerningsperson. Klokken 00.15 ble en mann i 30-årene pågrepet på en annen adresse på Ålgård.

Klokka 02.08 melder politiet at kvinnen er død, og at en mann er siktet for drap.

Mannen ble avhørt natt til tirsdag. Han erkjenner ikke straffskyld.

Det var klokken 22.22 mandag kveld at en nabo varslet Rogaland Brann og Redning IKS melding om brann i et bolighus i Nilsabakken. Nødetatene rykket ut med fire-frem brannbiler, fem-seks politibiler, ambulanse og legebil. Huset var overtent da nødetatene kom til stedet.

En kvinne ble funnet kritisk skadd på adressen. Ifølge Stavanger Aftenblad ble det drevet hjerte- og lungeredning på stedet. Rundt klokken 23 ble kvinnen sendt til Sentralsjukehuset i Stavanger.

Hele innkjøringen opp til Nilsabakken var stengt ved Rettedalen. Ifølge Gjesdalbuens reporter på stedet var det store politistyrker i området.

Klokken 23.05 sier vaktlederen hos Rogaland Brann og Redning IKS, Glenn Bjarne Dirdal, til Gjesdalbuen at brannen er slukket.

På bakgrunn av skadene på kvinnen, satte væpnet politi i gang søk etter en antatt gjerningsperson. Alt tilgjengelig personell var involvert i søket.

Klokken 01.05 sendte politiet ut en pressemelding om at en person hadde blitt pågrepet på en annen adresse på Ålgård.

Rundt klokken 00.15 ble en mann pågrepet i en annen bolig på Ålgård. Et par timer senere ble kvinnen erklært død.

«Politiet vil jobbe videre på åstedet utover natten. Det vil bli foretatt tekniske undersøkelser i boligen. Det vil også bli foretatt avhør av vitner», heter det i pressemeldingen.