Det var litt av et skue da alle dykkerne forberedte seg og entret vannet til felles nattdykk. Utgangspunktet var kaien på Li. Arrangøren er Sandnes- og Jæren dykkerklubb.
– Dette arrangementet startet tilbake i 2007 som et fellesarrangement i hele Norge. Da var vi alle i sjøen på klokkeslettet klokken 20.07. Nå er vi i 2022, og av den grunn er klokkeslettet 20.22, smiler Martin Johansson.
(Artikkelen fortsetter under videoen)
Det var han og dykkerklubben som hadde ansvaret for gjennomføring og sikkerhet. God mat, gløgg og lotteri ventet dykkerne etter rundt en time i sjøen.
– Dette har vi rigget til. Klubben har flere medlemmer og de er godt fordelt mellom kvinner og menn i de fleste aldre. Det er dykkere som i kveld gjør sitt første nattdykk, og vi setter nok norgesrekord har i kveld med våre rundt 30 dykkere, sier Johansson.
Og la det være klart, sikkerheten ble meget godt ivaretatt. Dykking om natten er ifølge Johansson noe av det heftigste man kan oppleve.
– Jeg elsker å dykke om natten. Da er det langt mer liv i havet enn hva tilfellet er på dagtid. Da kommer fiskene opp for å jakte etter mat. Jeg har sett hai, nærmere bestemt rødspetthai her ute flere ganger. Er vi heldige kan det være at vi får tak på en breiflabb også, smiler han.
(Artikkelen fortsetter under bildet)
På Li kai er også Miroslaw Swierkot sammen med sin bedre halvdel Alicja Swierkot. Begge har i flere år vært medlemmer av dykkerklubben i Gjesdal.
– Vi i Gjesdal gjennomførte dette arrangementet, «Diversnight» i flere år. Nå har Sandnes- og Jæren overtatt stafettpinnen, sier Miroslaw like før han hopper i sjøen fra kaikanten.
(Artikkelen fortsetter under bildet)
Dykkerklubbene gjør vanligvis en stor innsats i løpet av kalenderårene. De renser havner og andre sjøområder for søppel, noe de for kort tid tilbake gjorde ved kaien i Hommersåk.
– Dette arrangementet er i hovedsak en sosial sammenkomst, men finner vi noen teiner eller lignende, som ikke har noe i havet å gjøre, fjerner vi dem selvsagt, sier Johansson.