– I dag er jeg medisinfri. Sukker og stivelsesholdig mat trigger betennelser, så jeg spiser lavkarbo-mat kun på grunn av helsa, sier Haugen.

Haugen bestemte seg for å opprette en profil på Instagram fordi hun var lei av å fortelle de rundt seg hva hun spiste.

– Når kostholdet mitt ekskluderer ris, poteter, pasta, mel og sukker er det vanskelig for mange å forstå hva jeg i det hele tatt kan spise. Når jeg uansett tok bilder av matretter jeg lagde, kunne jeg likeså godt legge bildene ut på Instagram til inspirasjon.

Mat er hennes store lidenskap. Hun ser nesten aldri på serier eller filmer på TV, men står heller på kjøkkenet og kokkelerer der.

– Jeg prøver stadig ut nye retter og er veldig opptatt av å oppdage nye smaker. Ikke alt blir like godt nødvendigvis, sier hun og forteller at hun ikke er redd for å feile.

– Mye av grunnen til at jeg har klart meg så godt på sosiale medier er at jeg er helt vanlig og folkelig. I lengden blir man gjennomskuet hvis man prøver å være en annen enn den man er.

Etter et år på Instagram begynte Haugen å få meldinger på innboksen angående oppskriftene hun la ut. I starten brukte hun mye tid på å sende etterspurte oppskrifter til enkeltpersoner, men fant fort ut at det ble lettere å lage en blogg der hun samlet opp alle oppskriftene.

– Bloggen min er som et oppslagsverk og gjør det enkelt for leserne mine å finne alle oppskriftene de ønsker. Jeg har vært matblogger i over to år og får inspirasjon over alt, selv i tradisjonelle kokebøker.

Lavkarbo gjort enkelt

Haugen lager stadig populære retter som originalt er full av karbohydrater og mye sukker:

– På bloggen prøver jeg som oftest å endre på retter som jeg vet at folk allerede er vandt med slik at overgangen til lavkarbo ikke blir for stor, sier hun og fortsetter:

– Mitt mål er å spre matglede og holder derfor oppskriftene mine så enkle som mulig. Overalt finnes matbloggere og influencere som fronter dietten, men som gjerne publiserer oppskrifter som er overdrevent avansert og fancy med bruk av kjøkkenredskaper som de fleste ikke har på kjøkkenet sitt. Det fungerer ikke i hverdagen.

I en familie er det som oftest bare foreldre som lever på lavkarbo, mens barna trenger disse karbohydratene. Haugen ønsker at oppskriftene hennes også skal fungere for dem.

– Normalt sett skal ikke barn leve på noen slags dietter. Oppskriftene som publiseres skal fungere for hele familien, så kan man heller koke opp ekstra poteter eller pasta til barna. Jeg vil vise at det ikke trenger å være vanskelig i det hele tatt.

– Aldri spist lavkarbo for å slanke meg

Matbloggeren prøver å leve et så normalt liv som mulig til tross for sykdom. Lavkarbo-dietten gir henne mer energi.

– Spiser jeg feil, så blir jeg syk. Det er klart at jeg fremdeles har dårlige dager hvor jeg er så dårlig i magen at jeg ikke får sove godt om nettene, men utbruddene er ikke like sterke som tidligere.

Lavkarbo-dietten tar sikte på å begrense alt sukker fra dietten, inkludert raske sukkerarter som finnes i kaker og desserter, men også langsomme sukkerarter som finnes i brød og pasta. Haugen er aktiv på mail og svarer alle som lurer på noe, men gir ingen kostholdsråd.

– Det er viktig for meg å gjøre det veldig klart og tydelig for folk at jeg ikke vil anbefale noe når det gjelder lavkarbo-diett. Har heller aldri spist lavkarbo for å slanke meg. På blogg og Instagram formidler jeg kun min egen mathverdag og erfaringer.

Hun forteller videre at selv om man har et bevisst forhold til maten man spiser, skal man fremdeles forsøke å ha et sunt forhold til mat.

– Mat er gøy. For meg som er så glad i mat er det nesten slik at jeg planlegger neste måltid mens jeg allerede spiser, sier Haugen.

Digitalt julehefte

– Jeg hadde planer om å utgi en lavkarbo-bok og har også hatt kontakt med et forlag. En måned senere fikk mannen min kreft for tredje gang også kom koronapandemien til Norge og alt ble stengt ned. Prioriteringene ble derfor helt annerledes og jeg måtte derfor finne ut noe å gjøre her hjemme som et alternativ.

Resultatet ble et digitalt julehefte med tanke på situasjonen hele verden var i. Selv om flere av oppskriftene allerede finnes på bloggen, syntes flere at det var kjekt å få dem i en samlet, mer oversiktlig utgave.

– I hefte har jeg samlet noen av oppskriftene fra bloggen, men også nye oppskrifter. Det har blitt tatt veldig godt tatt imot.