VARATUN GÅRD: – Vi tror det er viktig å arrangere en dag som denne, forteller Stine Merethe Ringøen, fagleder i kulturavdelingen i Sandnes kommune.

Søndag 18. september braker det løs med gratis arrangement fra «Tilrettelagt fritid» i Sandnes kommune.

  • Sted: Varatun gård
  • Tid: Søndag 18. september klokken 11–14.
  • Hva?: Åpen dag for barn, unge og voksne med spesielle behov og ulike funksjonsnedsettelser

Aktivitetsdag

Aktivitetsdagen på Varatun gård skal være en familiedag. Det betyr at både barn, unge og voksne kan ta med sine foresatte og søsken.

Arrangementet er gratis og det vil være mulighet for å ta aktivt del i ulike aktiviteter.

– Vi tror det bil oppleves som mange kjekke aktiviteter denne dagen. Blant annet kan jeg nevne at det også blir konsert med noen som heter «Blanda drops» som er Tilrettelagt fritid sitt eget band, forteller ansvarlig arrangør fra kommunen.

Ringøen forteller at hvis alt går etter planen vil både brann- og politibil dukke opp under den åpne dagen. Det blir også motorsykkelkjøring, besøk av Sandnes Ulf og «Uffe». Gratis is til de fremmøtte skal ifølge arrangøren også være en del av programmet.

– I tillegg blir det tilrettelagt for hobbyaktiviteter. Vi får også besøk av to kule biler fra «På hjul mot mobbing». På gården vil det også være sauer denne dagen. De er på gården fra klokken 11 og så lenge de orker, sier Ringøen.

Sandnes Ulf vil ha med en fotballgård fra klokken 12–14 og spillerne kommer fra klokken 13–14.

Kunstnerne på Varatun gård tilbyr mulighet til å se på kunstutstilling og å handle kaffe og vafler i kafeen.

Frivillighetens år

Frivillighetens år 2022 skal feire Norges kanskje største lagarbeid. Alle lag, foreninger, frivilligsentraler, kommuner og andre samarbeidspartnere inviteres med til å synliggjøre og aktualisere frivilligheten, øke kjennskap og anerkjennelse og ønsker på denne måten å få flere med.

Frivillighetens år skal ha utallige markeringer og arrangementer over hele landet gjennom hele året. Det vil være lokale tilstelninger, regionale markeringer og nasjonale kampanjer.

Lørdag 1. oktober 2022 arranger Sandnes kommune et stort tema- arrangement. Denne gang søker de organisasjoner som definerer sitt formål og aktiviteter innenfor begrepet «mangfold». Mangfold handler om muligheten til å møte andre mennesker som den man er, uten å møte diskriminering.

Begrepet skal favne bredt. Flerkulturelt mangfold, funksjonsmangfold og kjønns- og seksualitetsmangfold. Dette skriver arrangør:

Vi rigger om RUTEN til en flott festplass for frivilligheten, med scene, mat- og utstillingsbord. «Ruten» vil fremstå som en frivillighetens arena.

UTSTILLERE: Arrangør er på jakt etter organisasjoner som har spesielt fokus på mangfold. De som har lyst å fortelle andre om hva foreningen deres holder på med skal kunne melde sin forening på arrangementet.

MATSALG: Til arrangementet ønskes det frivillige organisasjoner som vil selge enkel mat. Det kan være for eksempel vafler, lapper, vårruller eller annen enkel mat, samt varm og kald drikke.

UNDERHOLDNING FRA SCENE: Under arrangementet ønskes det frivillige til å opptre med alt fra dans, musikk eller teater. Foreninger kan holde appeller fra samme scene.

ARRANGØR Arbeidsgruppa «Frivillighetens år 2022» består av medlemmer fra Sandnes Musikkråd, Sandnes Idrettsråd, Sandneskirkene, Speideren og Kulturavdelingen i Sandnes.