FOTBALL: Det endte med kun det ene poenget. Totalt sett var Sandnes Ulf det beste laget, men hjemmelaget var i perioder også gode og skapte store sjanser.

Anders Hiim fikk en gratissjanse etter noen få sekunder, men ble trolig så overrasket at han ikke helt klarte å kontrollere ballen som plutselig kom hans vei på femmeteren.

Etter den sjansen overtok Raufoss fullstendig i ti minutter. Hjemmelaget presset for alvor, og skjøt også klokkerent i tverrliggeren. Fredrik Pålerud fikk heldigvis blokkert returen noe, og Falch var også nede med en habil redning på nærmeste.

Så snudde kampbildet igjen. Sandnes Ulf tok gradvis over og skapte flere sjanser i omgangen. Etter 22 minutter snappet Sander Ringberg ballen på egen halvdel og rettet nesen mot Raufoss-målet. Like utenfor 16-meteren vippet han ballen forbi en av midtstopperne, før han plasserte skuddet i lengste hjørne. En vakker scoring fra Ringberg.

Jostein Ekeland og Anders Hiim kombinerte også flott offensivt ved flere ganger i første omgang. Både etter halvtimen, og spesielt rett før pause. Ekeland fikk rettvendt seg og banket til rett på keeper. Lars Erik Sødal var på returen, men den smatt dessverre for Sandnes Ulf i stolpen.

Selvmål

Det tok ikke mange minuttene etter pause før Raufoss utlignet. Horenus Tadesse var uheldig da han kom borti et innlegg. Etteer scoringen skjedde det mye i løpet av kort tid. Etter 59 minutter var Torbjørn Lysaker Heggem svært nære på å sette et innlegg i mål. Sekunder senere smalt det andre veien. Aslak Falch fikk på en flott måte fingertuppene på et skudd som endret retning. Han hadde også tverrliggeren med seg i situasjonen.

På det påfølgende hjørnesparket reddet han igjen mesterlig. Først fingertuppene, så stolpen. På dette tidspunktet var hjemmelaget på alvorlig jakt etter flere mål. Espen Hammer Berger reddet trolig en scoring da han blokkerte et skudd med testiklene.

Da litt mindre enn halvtimen gjensto, erstatter Berntsen spissen Martin Ramsland med Tommy Høiland, mn det var Jostein Ekeland som fikk den første sjansen. Han avsluttet fra både skrått og kort hold. Keeper reddet enkelt. Så var Raufoss frempå med et skummelt frispark. Det gikk via muren og like over.

Helt åpent

Med 17-18 minutter igjen luktet det farligst av hjemmelaget, men kampen bølget frem og tilbake. Begge lag kunne i realtieten avgjøre til sin fordel. Akkurat i den perioden skjøt Fredrik Pålerud rett på keeper. Returen endte hos en gulkledd.

Pålerud var ikke ferdig. Med et kvarter igjen på uret serverte han et innlegg til Halgunset på første stolpe, men han rakk akkurat ikke ballen. Tommy Høiland lurte på bakerste, men han nådde heller ikke innlegget.

Med 12 minutter igjen på klokken ble hjemmelager redusert til 10 mann etter at en spiller fikk sitt andre gule kort. Ingvald Halgunset plasserte frisparket i tverrliggeren. Så var Ringberg igjen på farten. Han valgt en perfekt pasning til Lars Erik Sødal, men midtbanespilleren traff ikke rent og skuddet skled utenfor.

Nå lå det plutselig en scoring til Sandnes Ulf i luften.

Hiim kom veldig nære scoring med et flott skudd fra 16-meteren. Keeper reddet flott.

Dermed ble det ikke flere scoringer. Noe skuffende sett med Sandnes Ulf-øyne.