Jesper, Tord og Askil er på jakt etter eplene du ikke spiser

Elevbedriften Saftig EB drives av ungdomskoleelevene Jesper Barlaug, Tord Flolid og Askil Hamre. Epleplukkingen hjelper dem med produksjonen av eplecider samtidig som det bidrar til et mer bærekraftig matforbruk. De resirkulerer også flaskene som er i glass.

Elevbedriften Saftig EB drives av ungdomskoleelevene Jesper Barlaug, Tord Flolid og Askil Hamre. Epleplukkingen hjelper dem med produksjonen av eplecider samtidig som det bidrar til et mer bærekraftig matforbruk. De resirkulerer også flaskene som er i glass. Foto:

Har du epletrær i hagen? Elevbedriften Saftig EB fra Giske ungdomsskole i Sandnes er på jakt etter eplene du ikke bruker.

DEL

Elevbedriften tilbyr alkoholfri og økologisk eplecider som et sunnere alternativ til brus. Behovet for epler er høyst tilstede.

Elevene ønsker å plukke epler av sortene Discovery og Aroma fra privatpersoner i Sandnes-distriktet.

– Ideen startet da vi skulle lage saft midt i eplesesongen. Vi innså at vi kunne bruke epleplukking for å unngå matsvinn i produktet vårt, sier ungdomsskoleelevene Jesper Barlaug, Tord Flolid og Askil Hamre i Saftig EB. Pengene skal brukes til å investere i bedriften og videreutvikle produktet.

– Å drive denne elevbedriften innebærer stor innsats. For oss er det mer som en hobby enn et skolefag, fordi vi bruker mye tid og viljestyrke i bedriften vår, også i fritiden, sier elevene. Valgfaget heter produksjon av varer og tjenester og går ut på å utvikle et produkt i en elevbedrift.

En flaske koster 25 kr, men de tilbyr også en sekspakning der man får rabatt.

Kontakt for epleplukking

Mail: saftig.eplecider@gmail.com

Telefon: 405 49 070.

Årets mest bærekraftige bedrift

I år ble elevbedriften kåret til årets mest bærekraftig bedrift av Ungt Entreprenørskap:

– Vi ble stolt og ikke minst glad over å bli kåret til dette. Det er en ære og gjør at vi vil jobbe enda hardere for å oppnå alle punktene på FNs bærekraftsmål.

Miljø og bærekraft er en stor prioritering i elevbedriften. I fjor forhindret elevbedriften et halvt tonn CO²-utslipp ved å stoppe dekonstruering av glassflasker som de resirkulerte selv.

Artikkeltags