Jakob Ingebrigtsen (21) skal for første gang på tre år konkurrere foran folkehavet i Bislett Games, og han ønsker å sette europarekord.

– Det er tre år siden jeg har konkurrert i «ordentlige» Bislett Games. Jeg var syk i fjor og fikk dessverre ikke konkurrert, sa Ingebrigtsen under onsdagens pressekonferanse, ifølge NTB.

Grunnet koronapandemien ble Bislett Games byttet ut med «Impossible Games» i 2020, og året etter måtte den olympiske mesteren stå over grunnet halsbetennelse. I år er det yngste bladet Ingebrigtsen endelig på plass igjen på Bislett stadion, hvor det er duket for folkefest med over 15.000 på tribunen.

Bislett-general Steinar Hoen røper til VG at unggutten har rekordplaner under den engelske milen.

– Kommer han fint ut, harene gjør jobben og strekker ut feltet, slik at han løper inne ved lista og oppe ved haren, så er tiden satt til tre minutter og 46 sekunder. Det er europarekord, sier Hoen til VG og fortsetter:

– Han har selv bedt om den tiden. Da går det fort.

Trekkplaster

Karsten Warholm er ute med skade, og deltar derfor ikke på Bislett Games. Dermed er løpestjernen fra Sandnes det store trekkplasteret i Oslo. Til Tv2 sier storebror og teamleder Henrik at det neppe påvirker Jakob nevneverdig.

– Jeg tror ikke det påvirker veldig. Det presset han legger på seg selv, er mye større enn det ytre presset. Jakob kommer til å få hele Bislett i ryggen.

Jakob Ingebrigtsen gleder seg til å løpe foran Bislett-publikumet.

– Det er noe med det brølet, det bråker så fælt. Når du løper ut på sisterunde på Bislett Games, klarer du nesten ikke å høre deg selv tenke. Det har en sjarm. Hvis en kan lage litt show, kjempe om førsteplassen og i tillegg springe fort, tror jeg det kan bli gøy, sier han til Tv2.