BRYLLUP: Det er tre smilende og positive kvinner som står på parkeringsplassen utenfor Sola Gård. Blant surfere og turgåere skiller de seg noe ut, pyntet med blomsterkranser og silkebånd. «Nød lærer naken kvinne å spinne», sier uttrykket, og forlover Tonje Gjesdal har virkelig fått testet evnene til omstilling og endring av planer.

– Bryllupet skulle egentlig stått 17. april, men så kom det en ny bølge med korona. Det førte til utsettelse og nytenking, sier Tonje Gjesdal på vei mot Solastranden.

Opprinnelig hadde hun lagt helt andre planer enn det som ble gjennomført lørdag.

– Vi skulle hatt fotoshoot sammen med en venninne av meg som er fotograf. Spyrace og andre festligheter sto også på programmet, men nylig kom det retningslinjer som gjør at vi kun kan være tre stykker. Da måtte vi tenke nytt, sier hun.

Den kommende bruden forteller også at den utvalgte nederlenderen og hun har måttet være kreative.

– Opprinnelig skulle vi hatt kirkebryllup og 80 gjester. Det er jo umulig å gjennomføre. Nå skal vi bli viet av en humanetisk vigsler på en liten høyde ved familiehytten i Kvinesdal, avslører Mona Boganes.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det er en skjønn historie bak nettopp det valget. Selve frieriet skjedde nemlig på denne høyden.

– Vi møttes faktisk på en dating-sid. Da bodde jeg i Bergen sammen med forloveren min Tonje. Etter første treff måtte jeg jo fortelle til Tonje at dette er en mann hun trolig kommer til å se mer av. På den første daten gikk vi ut for å spise sammen, og nå skal vi snart gifte oss, sier hun oppglødd.

God mat og film

Utdrikningslaget denne lørdagen ble tross omstendighetene en veldig koselig ettermiddag og kveld.

– Etter en herlig tur langs stranden, kjøpte vi deilig is. Da vi kom hjem, bestilte vi mat og koste oss med en god film, sier lillesøster Tone Boganes.

Den kommende bruden jobber på SUS som miljø- og vernepleier ved psykiatrisk avdeling. Raymond Van der Roths er medeier i et selskap som driver med utvikling av ladestasjoner til elbiler.

Sammen bor de for tiden på Tau i Strand kommune.

Mona Boganes håper i det minste at kommende svigermor rekker å stå sammen med dem på det som kalles Moihøgevarden i Kvinesdal når vielsen skjer.

– Hun reiser straks fra Nederland, og det skal vel kunne gå med tanke på karantene. Litt verre er det for svigerfar og andre slektninger. Vi har vel bestemt oss for å legge rette for digital visning for dem som ikke kan komme. Bryllup skal det bli, sier Mona Boganes.