(Jerusalem): – Jeg har hatt en utrolig uke her i Jerusalem. Dette overgår alt jeg har vært med på tidligere, sier den lovende spydkasteren. Hun var bare 20 cm fra å gå videre blant de åtte som fikk seks kast i finalen.

Inga understreker at uken har vært langt mer enn bare det sportslige.

– Dette var noe helt annet enn nasjonale stevner. Hoved-NM for to uker siden i Stjørdal var stort, men dette var bare mye større og utrolig artig, presiserer hun.

Det var vanskelige forhold i spydfinalen.

– Vinden var uberegnelig, men fullt mulig å mestre, sier Inga som har personlig rekord på 49,57 med juniorspydet. Under kvalifiseringen var det bare lagvenninne Ellevine Skare som kastet lengre enn det med 54,01. Hun var da den eneste som var over 50 meter. Enebakk-jenta lykkes heller ikke i finalen der hun kom på plassen foran Inga.

– Bronsen i dag gikk ikke så veldig langt over min personlige rekord. Men jeg kom dessverre ikke helt opp på det nivået her i Jerusalem, oppsummerer Inga.

Lang vei hjem

Inga er aktuell for det norske laget til nordisk U-20 mesterskap i Malmø neste helg. Først må hun komme seg hjem. Det norske laget reiste tidlig fredag morgen til Frankfurt.

– Flyet derfra til Norge er innstilt. Det er det eneste vi vet, sier Inga som er spent på når hun igjen får sette føttene på norsk jord etter fantastiske dager i Israel.