Der var de i forrige uke vært sammen med 32.000 speidere på Spejdernes Lejr like ved Roskilde i Danmark. En liten by er bygd opp på det store leirområdet. Her er sykehus, flere kafeer, butikker, bakeri, apotek, toaletter, dusjer med mer.

Det er speidere fra de seks speidergruppene 1. Sandnes, Hinna, Randaberg, Madla, Hundvåg og Bryne som har reist til Danmark. Det skriver Ingvild Ween i en e-post til Sandnesposten. Ween er troppsleder i Hinna Speidergruppe.

– Det er spennende aktiviteter her, men det aller beste er å møte så mange nye folk. Det er speidere fra 52 nasjoner her, og det er utrolig kjekt å møte speidere fra så mange land, og finne ut hva som er likt og ulikt fra oss i Norge, sier Nikolai og Kristian (begge 14 år) fra 1. Sandnes. De er blitt mestere på bytting av merker og skjerf med speidere fra andre land. 1. Sandnes har også vært med og laget verdens største pinnebrød.

Aktivieter

Speiderne har overnattet i telt, laget sin egen middag, bygget bord, benker og inngangsportal av trestokker og tau.

– Å være på leir er veldig kjekt. Vi har vært på mange ulike aktiviteter, som vi ikke gjør ellers. Det aller kjekkeste er å gå rundt på leiren, treffe andre speidere og få nye venner, sier Clara og Olene i Hinna Speidergruppe.

I løpet av leiruken har speiderne blant annet vært i labyrint med koder, laget mat med melbiller, spilt fotball med synsbegrensninger, gått tilbake i vikingtiden, sett utendørs kino og mye mer.

– Det er veldig givende å være med speiderne på leir. Dette gir dem en opplevelse for livet. Spennet i erfaringer de får på en slik leir er unikt. De får gjøre nye aktiviteter som gir kunnskap, de lærer praktiske hverdagsoppgaver, tar ansvar for seg selv og andre rundt seg og det er ikke minst læring i sosiale ferdigheter som er viktig senere i livet, sier Trond Østreborge, speiderleder i Madla Speidergruppe.

Spejdernes Lejr er Danmark sin landsleir og arrangeres hvert femte år. Lørdagskvelden ble avsluttet med felles leirbål foran den store scenen.