BRUKTMARKED: Antikk, leker, klær, smykker – og mye mer.

Her kan man finne mange gamle skatter for det trente øyet. Spesielt mange hadde stilt seg opp rundt Torunn Hansen sitt bord på Ruten lørdag.

Så mange at hun måtte avbryte intervjuet med Sandnesposten flere ganger:

– Hva skal du ha for den? Roper en kunde.

– 350 kroner svarer Hansen kjapt.

Selv om Hansen vet hva hun skal ha for varene sine legger hun ikke skjul på at pruting er lov.

– Pruting er selvsagt helt lov, forteller hun.

Flere boder på en 100 meter har stilt seg opp på Ruten. På Brukt Ruten sine hjemmesider har de satt opp kriterier for å være med som selger:

– Tingene skal være brukte

– Det er ikke lov til å selge nye ting

– Det er ikke lov å selge nye ting innpakket i egen innpakking

– Det er ikke lov å selge egenproduserte ting – unntatt upcycling/redesign

Holdt på i mange år

Hansen kan fortelle at hun har vært med en stund når det kommer til bruktmarked. Tidligere sto hun nede i Stavanger sentrum på Nytorget, men da det ikke er tilbud om bruktmarked der lengre har hun nå flyttet seg over til Sandnes.

– Jeg har i hvert fall holdt på med dette i 25 år, jeg synes det er utrolig kjekt å være her. Det er bra at Sandnes har gitt oss dette tilbudet om å stå her en gang i måneden, forteller hun.

Sandnesposten får ikke sagt farvel til Hansen en gang før hun blir dratt videre til nye kunder. Det er ingen tvil om at det er stor interesse for smykkene hun selger blant annet.

Strøm av folk

Sandnespostens journalist på stedet observerer at det er en jevn strøm av folk som kom for å undersøke årets første bruktmarked på Ruten.

Markedet er åpent fra 10.00 til 14.30, og i første omgang blir det med et begrenset antall utstillere. 10 utstillere får plass på store bord, mens 8 får plass på mindre bord i et drop-in-område. På sikt skal opptil 30 utstillere få mulighet til å delta på markedet står det på Brukt Ruten sine hjemmesider.

En liten bildeserie fra Ruten: