Når man har blitt lei av å spille Fortnite, prøvd ut alle menyene på Maccen Amfi, og laget et eget setemerke av skinnsetene til Deli de Luca så lenge man har sittet der – så ser man ofte etter andre ting å gjøre i sentrum. Eneste tilbudet som eksisterer for unge i dag er L54. Neste år avsluttes leieavtalen mellom L54 og Sandnes lommune – dermed blir det en realitet at unge i Sandnes ikke har en eneste felles sted å treffes i sentrum.

Ungdomshus er essensielt for en god oppvekst i Sandnes. En slik arena kan føre til at færre havner i feil miljøer. For flere har et tilbud hos L54 vært en livredder. Uten å et bra tilbud i sentrum for unge i Sandnes, så vil det medføre til at unge må ta turen videre til Stavanger eller Jæren for å finne festligheter. L54 sto i bresjen for å tilby rusfrie og trygge arrangementer for unge i åresvis, men nå er ikke leieavtalen lenger attraktiv for Wirak og Borgli.

Hver tredje innbygger i Sandnes er under 21 år. Hvorfor prioriteres ikke de unge? Per dags dato er det menigheter som står for å gi unge et bra tilbud i helgene. Kommunen må ta ansvar for de unge i byen, da det ikke skal være nødvendig å måtte høre en bønn hver eneste gang man skal gjøre noe kjekt med andre på sin alder. Det er helt nødvendig å ha en felles arena for unge - som er multifunksjonelt. En plass hvor man enten kan spille spill, vente på bussen, gjøre lekser, henge med venner eller spise på en ungdomskafe.

Det snakkes om ishall, det snakkes om et utebasseng, det snakkes om fotballstadioner – men ingen snakker om den vanlige 14-åringen som ikke liker å spille curling, se på Sandnes Ulf tape hver tredje kamp eller svømme i et basseng fullt av menn i 50-årene. Det er på tide å gi unge et skikkelig sted slik at Sandnes kan bli en bedre plass å vokse opp i. De unge må tas på alvor.