– Det var lettet stemning etter seieren mot Sverige. Sunniva (Næs Andersen) hadde bursdag. Så det ble litt kake også rundt midnatt, sier Sirum Novak til NTB under søndagens pressetreff i Ljubljana.

Faren hennes er i Slovenia og har vært det fra kamp én.

– Han blir her så langt vi går. Han hadde noen feriedager til gode, sier hun.

Spesiell opplevelse

Om ikke lenge kommer også mamma og kjæresten hennes på Slovenia. Og klaffer alt, dukker også Sirum Novaks søsken opp.

Mandag spiller Norge mot vertsnasjon Slovenia. Så langt har det vært syltynt publikumsoppmøte på de norske kampene. Det har variert fra 1000 til 1300 tilskuere i en hall som kan ta opp til 13.000.

– Jeg vet ikke om det bli stappa hall, men jeg tror det blir tilnærmet det og kanskje opp fem-seks ganger fra det vi har hatt hittil. Det blir en spesiell opplevelse. Vi møter et sterkt lag, og stemningen i hallen kan påvirke, sier Sirum Novak.

– Hva sier du om ditt EM så langt?

– Det har vært veldig gøy og gått over all forventning egentlig. Jeg er ikke så stresset som jeg trodde jeg skulle være. Det er veldig stas å være her. Jeg trives veldig godt. Og så har jeg fått noen minutter på banen også.

Veien videre

Norge er én seier unna sikker semifinaleplass i håndball-EM. Uavgjort mot Slovenia mandag holder etter all sannsynlighet også.

Etter 27-25-seier over Sverige har det norske laget sikret seg et klart overtak i hovedrunden.

Slår Norge Slovenia, er det ingen som kan stoppe norsk semifinalespill fredag. I så fall vil kampen mot Danmark onsdag, ikke påvirke annet enn sluttplasseringen på tabellen og hvilken motstander som venter i semien.

Norge er også i praksis kvalifisert for semifinale med uavgjort mot Slovenia.

– Det visste jeg ikke, sier Norges kaptein Stine Bredal Oftedal til NTB på søndagens pressetreff i Ljubljana.

Slår Slovenia Norge, åpner toppkampen seg kraftig opp. Avgjørelsen vil falle onsdag da det skal spilles tre kamper i den norske puljen.

Men norsk seier over Danmark betyr i så fall avansement til semifinale for laget til Thorir Hergeirsson. Uavgjort mot danskene vil etter all sannsynlighet også være tilstrekkelig for Norge.