Det er travelt i butikken på Sandved når Sandnesposten er på besøk fredag morgen. De tidligere så tomme butikkhyllene er nå fylt til randen med varer. Påfyllingen startet torsdag og allerede fredag morgen ser det meste ut til å være på plass.

– Vi mangler litt brødlevering, ellers er det meste på plass, forteller innehaver Coskun Cetintas.

Om de får til å åpne butikken allerede i dag, fredag, er imidlertid utenfor deres kontroll.

– Det vi venter på nå er å få kassesystemet i orden. Vanligvis tar det noen uker å få bytte om. Vi forsøker å gjøre det på en dag. Når systemet er oppe og går kan vi åpne butikken, sier Christian Lykke hos Joker.

Enorm respons

På Facebook-siden «Vi som bor på Sandved» er det publisert et innlegg med bilder av butikken som fylles opp av varer. Den har fått fantastisk respons. Over 400 personer har trykker liker og det er lagt igjen nærmere 60 kommentarer.

Det er i tråd med tilbakemeldingene de selv har fått etter at nyheten om at butikken gjenoppstår.

– Folk er så glade. Mange har vært å banket på etter at Joker-skiltene kom opp i går. Det er veldig kjekt å se, sier Cetintas.

Kontraster

1600 varer er på plass i butikken. Det er enormt sammenlignet med tidligere da hyllene var bortimot helt tomme. For å få alle varene på plass i tide er det ikke få personer som har vært i sving.

– I går var vi vel 14 stykk. I dag er vi 11–12 som jobber på. Det begynner virkelig å komme seg. Nå håper vi å få kassesystemet opp og går slik at vi kan åpne i dag, avslutter Lykke og Centintas.