(Avisa Oslo)

«Værsågod» sto det på lappen utenfor leiligheten på Oppsal.

Videre påpekte han på lappen at møblene ville bli fraktet bort til gjenvinning litt senere samme dag. Dermed var det fritt fram for hvem som helst til å forsyne seg før den tid – helt gratis.

Gjenbruk fremfor å kastes

– Årsaken til det var flytting. Vi flytter til en leilighet hvor møblene ikke lenger hadde et naturlig hjem. Det ville være synd å bare kaste det og vi hadde ikke helt troen på at vi ville få solgt det på Finn før vi flyttet, forteller Blindheim.

I tillegg til å henge opp lappen, delte han bilde av møblene på Facebook-gruppen «Gode naboer på Oppsal» med samme budskap: bare å forsyne seg for dem som vil.

Dermed kunne møblene få nytt liv gjennom gjenbruk fremfor å kastes.

– Vi synes det var et ganske fint grep. Det koster ingenting å dele på slike nabolagsgrupper og det er kort vei for folk å hente. Det er synd å kaste så vi prøvde det. Stolen ble for eksempel godt tatt imot og det var flere som plukket med seg det ene og det andre av småting.

Les også

Den fargerike leiligheten på Grünerløkka fikk pris – dette er Lindas beste interiørtips

Bildeserie

Bli med inn i Lindas fargerike hjem

Positive tilbakemeldinger

Hans Petter Blindheim anslår at de fikk gitt bort cirka halvparten antall ting som ble satt ut. Siden det var flest mindre ting som folk plukket med seg, satt de rent størrelsesmessig igjen med to tredjedeler av lasset som måtte fraktes til gjenvinning.

Blindheim var selv mye inn og ut av leiligheten mens folk hentet. Innimellom møtte han på folk som stoppet opp ved lasset.

– Det kom et par stykk forbi mens jeg bar ut ting og lurte på om TV-en fortsatt fungerte og om den hadde fjernkontroll. De synes det var et fint initiativ. En annen sa at en hylle var litt for stor, men ellers hadde han tatt den med seg. Det var flere som kom med gode tilbakemeldinger, avslutter han.