Jente (13) fikk hjernerystelse og mulige bruddskader etter voldsepisode

GANDDAL: Det var her i Ganddal bydelshus at hendelsen skjedde fredag kveld. Foto: Google Maps

GANDDAL: Det var her i Ganddal bydelshus at hendelsen skjedde fredag kveld. Foto: Google Maps

Politiet ser svært alvorlig på hendelsen i Ganddal bydelshus fredag kveld. Flere jenter i 13-14-årsalderen skal ha vært involvert i voldsepisoden som skjedde på et arrangement i regi Sandnes kommune.

DEL

GANDDAL: Sør-Vest politidistrikt melder at de fredag kveld var til stede på et arrangement på Ganddal hvor det hadde vært et slagsmål mellom flere mindreårige jenter.

– Politiet har opprettet sak, og en av de fornærmede har hjernerystelse og mulige bruddskader. De involverte er i 13-14-årsalderen, heter det i en melding fra politiet.

– Overfalt

NRK Rogaland melder at den skadde tenåringsjenta har blitt overfalt av en gruppe jenter i 13-14-årsalderen. Aftenposten melder derimot at jenta som ble slått ned skal ha forsøkt å gå mellom for å avverge en slåsskamp mellom flere andre jenter.

– Politiet ble kontaktet av foreldrene til en ungdom som hadde vært på dette arrangementet. Datteren hadde forklart at hun var blitt slått ned av en gjeng andre jenter på Ganddal, sier operasjonsleder Jøran Solheim i Sør-Vest politidistrikt til NTB.

Neon party

Hendelsen skjedde på et såkalt «Neon party» i Ganddal bydelshus. Sandnes kommune arrangerer slike samlinger en gang i måneden for barn og unge mellom 13–15 år.

Arrangøren sier til NRK Rogaland at de ikke visste at hendelsen var så alvorlig som den vitterlig var.

– Flere jenter skal ha havnet i en slåsskamp inne på arrangementet, men vi vet ikke hvorfor, sier kultursjef i Sandnes kommune, Tone Strømø til kanalen.

Kultursjefen varsler at de vil sette inn flere tiltak for at slike episoder ikke skal skje igjen.

– Vi har alt et godt og tett tverrfaglig samarbeid med flere. Men vil gå gjennom rutinene våre på ny, sier Tone Strømø til NRK Rogaland, og legger til at det var mange voksne til stede under arrangementet.

Følger opp saken

Politiet har flere navn på involverte og kommer til å følge opp saken videre gjennom helgen.

– Vi skal se på hvordan vi følger opp saken og med hvilke etater vi gjør det, men det er helt klart at vil skal følge opp denne saken, sier Solheim, som også ber personer som har informasjon eller video fra hendelsen om å ta kontakt med politiet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken