Brødrene Ingebrigtsen ser frem mot en roligere periode

Etter noen hektiske måneder med mye trening og et godt VM i Doha, kan endelig Team Ingebrigtsen gå inn i en litt roligere periode.

DEL

FRIIDRETT: – Vi har akkurat kommet hjem fra en to og en halv måneders tur, vært hjemme i to dager, og deretter ut på tur igjen. Det er jo en del av livet, men det var sykt digg å komme hjem igjen og pakke ut av baggen. Den baggen har jeg levd lenge i, forteller Filip Ingebrigtsen til Sandnesposten.

– Ja, den baggen er jo gjennomsyret i svette, utbryter storebror Henrik.

Tunnelfokus

Det siste løpet Filip, Jakob og Henrik deltok i, var da de hjalp kenyanske Eliud Kipchoge (34) til å bli det første menneske som har løpt en maraton på under to timer. Nå ser endelig brødrene frem til rolige dager i Sandnes og Oslo for Filip sin del.

– Det er godt å komme hjem til Norge å ta det med ro. I mesterskap, så har man konstant "tunnelfokus". Man har alltid konkurranser å tenke på, så det er litt slitsomt mentalt, sier Filip.

– Så hvordan blir tiden fremover mot OL neste sommer?

– Nå blir det å slappe av i to uker, før vi begynner å trene normalt igjen, så blir det noe høydetrening etter hvert. Det er en rekke Diamond League stevner før den tid, så det blir å trene hardt og være best mulig rustet for konkurransene neste år. OL blir jo stort! Det å bare delta i de olympiske leker er veldig bra. Det er jo også EM etter OL, så det blir mange høydepunkter neste år, sier brødrene samstemte.

Gode prognoser for Henrik

Henrik går akkurat nå på krykker, etter å ha operert tåen tirsdag. Heldigvis for Lura-mannen ser prognosene gode ut.

– Det er verre enn det ser ut som, hehe neida! Det tar nok litt tid før jeg kan begynne å jogge igjen, men det er ikke lenge til jeg kan begynne å komme meg i litt aktivitet. Vi er nå inne i en rolig periode, så jeg mister ikke så mye trening.


Filip ble brukt som startskudd, da flere elever løp under Verdens hjerte- og lungeredningsdag på Sandnes videregående skole.

Filip ble brukt som startskudd, da flere elever løp under Verdens hjerte- og lungeredningsdag på Sandnes videregående skole. Foto:

Henrik og Filip går nå inn i en roligere periode. Her er de avbildet i anledningen "Verdens hjerte- og lungeredningsdag" på Sandnes videregående skole onsdag.

Henrik og Filip går nå inn i en roligere periode. Her er de avbildet i anledningen "Verdens hjerte- og lungeredningsdag" på Sandnes videregående skole onsdag. Foto:
Artikkeltags